algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Antich entra al despatx i ordena revisar l'expedient de Son Espases

Els seus consellers prengueren possessió dels càrrecs i comencen a fer feina

102856
Després de prendre possessió, els nous consellers es feren la foto oficial amb Antich en el pati del Consolat. Fotos: M. À. CANYELLAS.

El president del Govern, Francesc Antich, ordenà ahir, com a primera decisió oficial el dia que arribava al Consolat i que els seus consellers prenien possessió del càrrec a la Llonja, que es traslladi l'expedient d'adjudicació de les obres de l'hospital de Son Espases a l'Advocacia de la Comunitat per determinar les conseqüències econòmiques i jurídiques d'aturar el projecte i traslladar-lo al solar de Son Dureta.

Tal com ja s'havia anunciat i explicà ahir nou conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, en els propers dies es paralitzaran de manera cautelar les obres mentre s'estudia la situació de l'expedient, i estimà que es pot prendre una decisió definitiva en un termini «prudencial» de tres mesos.

L'acord per aturar cautelarment les obres de Son Espases es podria prendre aquest dijous en el primer Consell de Govern que durà a terme el nou Executiu.

El conseller de Presidència, Albert Moragues, afegí per la seva banda que era ell mateix qui havia rebut les ordres «expresses» del president sobre el trasllat de l'expedient a l'Advocacia de la Comunitat. «Volem saber quines conseqüències jurídiques i econòmiques suposarà la paralització, perquè és un projecte que ja està en marxa i qualsevol modificació pot portar problemes, i això s'ha d'avaluar», explicà, i assenyalà que és un expedient «voluminós» i « molt complex».

Moragues, que admeté sobre la intenció d'aturar definitivament les obres que «una cosa són els desideràtum polítics i una altra la realitat, que sol ser molt més dura», justificà la urgència de la decisió indicant que és una qüestió que «no pot ajornar-se, i s'ha de tenir molt clar que s'ha de donar resposta en el menor temps possible a una necessitat dels ciutadans».

«Al final, enredar la solució sempre perjudica els ciutadans, que necessiten unes instal·lacions sanitàries noves», considerà Moragues. «Si (l'hospital) no es pot fer a Son Dureta i s'ha de fer a Son Espases, així es farà, si aquesta és la conclusió (de l'Advocacia), i si és al revés, es farà al revés», sentencià finalment.

Estaràs

La coordinadora del PP i portaveu parlamentària, Rosa Estaràs, demanà ahir a Antich que «en nom de tots els ciutadans de Balears» mantingui les obres de Son Espases, en lloc de dedicar-se a «guanyar temps» i a «no fer res» . Estaràs considerà que les intencions de voler aturar les obres i fer-les a Son Dureta amb «900 malalts dins» «no són signe de modernitat ni d'excel·lència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.