algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

Cinc detinguts acusats d'assaltar cases a Pollença mentre els amos dormien

La Guàrdia Civil ha aclarit una vintena de robatoris que havien creat alarma social

75462
La Guàrdia Civil feia setmanes que anava darrere la banda desarticulada a Pollença.

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda que assaltava cases de Pollença quan els habitants estaven dormint en l'interior. L'onada de robatoris havia causat certa alarma social i de moment s'han aclarit una vintena d'assalts. La banda actuava amb gran sigil i cercava una finestra o una porta oberta de l'habitatge, circumstància bastant habitual durant l'estiu.

Normalment vigilaven un temps l'immoble i s'asseguraven que les mesures de seguretat no eren severes. Una vegada a l'interior es movien entre ombres, silenciosament, mentre els altres romanien al carrer, vigilant si la Policia Local o la Guàrdia Civil patrullava per allà.

En poques setmanes els implicats entraren en almenys una vintena de cases de la zona, la majoria d'elles ocupades. La Guàrdia Civil obrí una investigació i de les inspeccions oculars als habitatges es conclogué que es tractava d'una mateixa banda organitzada. Els agents organitzaren un operatiu especial i en els primers dies no aconseguiren sorprendre els implicats en els robatoris.

Ahir, tanmateix, els investigadors s'apuntaren un gran èxit. Arrestaren cinc dels integrants de la banda, de nacionalitat romanesa i espanyola, i descobriren l'apartament de Pollença que havien llogat com a base d'operacions.

Els agents obtingueren un manament d'entrada i registre per inspeccionar la casa.

Vintena de robatoris

En l'interior es trobaren efectes de dubtosa procedència, telefonia mòbil i targetes de crèdit de les víctimes. Tot aquell material fou de gran importància per aclarir una vintena de robatoris a Pollença.

De moment, la Coman-dància palmesana no ha facilitat informació sobre l'operació policial, que continua oberta, però està previst que avui s'aportin detalls de la desarticulació de la banda.

Els cinc implicats seran posats a disposició judicial en les pròximes hores i no es descarten noves detencions. De moment no hi ha constància que en cap dels robatoris denunciats a Pollença els assaltants actuassin amb violència. Tampoc no se sap si utilitzaven esprais per adormir els amos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.