algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Anticorrupció vincula un «hacker» rus amb un frau fiscal amb pisos de Nigorra

S'investiga l'adquisició de dotze immobles a Ses Penyes Rotges Golf per 1'2 milions d'euros

Alexey Ivanov, a qui la Fiscalia Anticorrupció de Balears defineix com la persona que podria tenir relació amb %el «hacker» de computadores rus, investigat i detingut per l'FBI i processat als Estats Units, actuà com a apoderat en l'operació de compravenda de dotze pisos de la urbanizació Ses Penyes Rotges Golf de Calvià que es tancà el 2005 per 1'2 milions d'euros.

Ivanov seria un presumpte testaferro d'una societat domiciliada en un paradís fiscal, les Illes Verges Britàniques, i emprà un compte del Banc de Sabadell, el titular del qual és Juan José Feliu Vidal, però no hi ha informació d'entrada de divises en les dates de compra dels immobles a nom de la societat que li transmet els esmentats immobles, segons la querella presentada pels fiscals Juan Carrau i Pedro Horrach i que donà origen a %l'operació Llampec.

Aquesta societat que no informà de l'entrada de divises és Penyes Rotges Golf SL, administrada per Miguel Nigorra Oliver, precisa la Fiscalia Anticorrupció. És a dir, Penyes Rotges Golf, com a societat venedora, no declarà en el model 347 d'Hisenda d'operacions amb tercers a l'entitat Pailow Enterprises que, per la seva part, tampoc presentà el NIE davant el notari (Raimundo Fortuny Marqués) i el registrador del cadastre.

A més, segons els fiscals, Pailow Enterprises no declara percebre ingressos de cap naturalesa, no figura donada d'alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques ni declara haver practicat retencions a compte de l'IRPF.

El jutge no descarta citar Richard Branson
La visita als jutjats de Via Alemanya del milionari britànic Richard Branson, propietari de l'aerolínia a Virgin Atlantic, entre altres negocis, depèn del contingut de les declaracions que dimecres i dijous realitzaran dos dels imputats en %l'operació Llam-pec, l'advocat Alejandro Feliu i la ciutadana colombiana amb passaport britànic, Marta Mónica Hores. Ambdós seran interrogats per l'operació de compravenda de la finca de Son Bunyola, que es tancà per 12 milions, i en la qual els fiscals Anticorrupció de Balears, Juan Carrau i Pedro Horrach, sospiten que fou una "tapadora" per blanquejar doblers.

Si les explicacions de Feliu i Hores no convencen el jutge ni els fiscals, el pròxim a declarar podria ser el mateix Branson i alguns dels seus assessors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.