nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

El relleu generacional dificulta la designació dels consellers d'UM

Dins el PSIB, Carles Manera pren força al capdavant d'Economia

La decisió de dirigents d'UM, com Tomeu Vicens o Miquel Àngel Flaquer, de no entrar a formar part del Govern d'Antich està complicant la designació de consellers dins la formació de Maria Antònia Munar.

De fet, aquesta és l'única formació que encara no té clar quins seran els seus representants a l'Executiu i cerca entre polítics de llarga militància i que han ocupat càrrecs de segon nivell, com Miquel Àngel Grimalt, Isidre Cañellas, Joan Sastre o Maria José Rodríguez. Fins i tot, la presència de Dolça Mulet i Antoni Pascual com a consellers executius al Consell no s'acaba de confirmar. Sí, en canvi, la designació d'Antoni Martorell a la direcció d'IB3.

Si UM encara no ha decidit quins seran els seus consellers. Al Bloc ja semblen aclarits. El líder de la coalició, Biel Barceló, no serà a l'Executiu i, en el seu lloc, representaran al PSM Biel Vicens, a Mobilitat, i Xisca Vives, a Comerç. La consellera d'EU-EV serà Fina Santiago, a Afers Socials.

A les vuit conselleries socialistes, es consoliden alguns dels futuribles. Tot i que l'únic que sembla confirmat és Jaume Carbonero a Habitatge, cada cop hi ha més opcions que Carles Manera sigui titular d'Economia.

La resta semblen més a l'aire i Antich no els perfilarà fins a conèixer si UM i el Bloc l'ajuden a complir el criteri de paritat entre homes i dones. Albert Moragues podria dur Presidència i Mercé Amer es consolida com a aspirant a una conselleria, igual que Pilar Costa. Francesc Triay tornaria a l'Autoritat Portuària.

El senador autonòmic serà el nacionalista Pere Sampol.
Al Consell, els socialistes tenen gairebé completat l'organigrama. Antoni Alemany serà vicepresident i titular d'Hisenda, Cosme Bonet durà Presidència, Maria Lluïsa Dubón Territori i Pepa Ramis Juventut. Queden per concretar Afers Socials i Economia.

El Bloc tindrà a Joana Lluïsa Mascaró de vicepresidenta i consellera de Cultura, Miquel Rosselló de Cooperació Municipal i no està clar que Joan Lladó dugui la Conselleria d'Interior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.