muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
17°

Tres guàrdies civils accepten penes per traficar amb coca i furtar roba

Dos dels agents de la benemèrita robaren al Decathlon i a C&A

Tres Guàrdies Civils foren condemnats per la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma a diferents penes per traficar amb cocaïna i robar en multitud de centres comercials, entre els quals El Corte Inglés, Decathlon o C&A. Tots tres es conformaren amb les penes sol·licitades per la fiscalia i semblaren quedar satisfets.

I és que segons fonts de la defensa, malgrat que dos d'ells acceptaren més de 3 anys de presó, podrien no ingressar-hi si al·leguen addicció a la cocaïna. També se'ls imposaren diverses multes i la suspensió del seu càrrec.

El principal condemnat és David J. Daza Hermosa, un membre de la Guàrdia Civil que viatjava a la Península per comprar cocaïna que després distribuïa a Mallorca. Un dels seus contactes era un altre agent de l'autoritat resident a Salamanca, David M. Repila Pardo, que li facilità cocaïna al manco en una ocasió.

El guàrdia civil de Mallorca fou detingut a l'aeroport de Palma amb una bossa de cocaïna als calçotets per valor de 1.200 i que havia de ser distribuïda per ell i pel policia salamantí.

A més, Daza Hermosa també es dedicava a robar en establiments de Ciutat amb un sistema antialarma de fabricació casolana. Segons fonts properes a la investigació es tracta d'una bossa recoberta amb paper de plata. Així arribà a apoderar-se de roba per valor de més de 1.400 .

El tercer guàrdia civil és un amic de Daza Hermosa, Emilio J. Fernández Guaita, que ahir romangué tothora separat dels altres delinqüents i anava molt més mudat i pentinat.

Fernández Guaita està acusat de robatori seguit, ja que acudí a diferents centres i feia ús del sistema anitalarma que li deixà el seu company.

Ahir foren condemnades tres persones més relacionades amb els agents. Una d'elles, Tapo, era el principal proveïdor de la cocaïna que distribuïa Daza Hermosa, però també se li intervingué haixix, cannabis, MDMA i amfetamina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.