algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Esquerra opta a una conselleria insular i a més càrrecs intermitjos

Lladó serà conseller i podria dur Interior o deixar-ho a un no electe

Esquerra Republicana tindrà una Conselleria insular i direccions insulars al Consell de Mallorca, direccions generals al Govern i algun alt càrrec a l'Ajuntament de Palma. Aquest és ara mateix el plantejament que se segueix en les negociacions que manté la formació amb el PSM per repartir-se les àrees de les tres institucions.

Segons aquestes negociacions, el president d'Esquerra a les Illes, Joan Lladó, seria elegit conseller en substitució de Francesca Vives, del PSM, que en dimitiria probablement per ser consellera de Comerç, Indústria i Energia. A Lladó li correspondria una àrea executiva, la Conselleria d'Interior, que inclou Personal i Emergències. Però la intenció dels republicans és que no la dugui ell, sinó un conseller no electe del partit.

A més, els republicans aspiren a tenir direccions insulars al Consell i direccions generals "o càrrecs assimilats" al Govern, sempre en les conselleries gestionades pel PSM "Comerç o Mobilitat" perquè és amb ells, i no amb EU-EV, que signaren l'acord per integrar el Bloc. El PSM estaria disposat a cedir terreny al Govern i a Cort, però depenent del pes que agafassin els republicans al Consell.

Quant al PSM, el seu secretari general, Biel Barceló, ja tendria gairebé decidit no integrar-se a l'Executiu de Francesc Antich com a conseller i quedar al partit per reforçar-lo internament. Barceló seria, alhora, portaveu del Bloc al Parlament. Antich estaria al corrent de les intencions de Barceló.

La no-entrada del nacionalista al Govern permetria que la regidora d'Inca Francesca Vives fos, probablement, consellera de Comerç. Sembla decidit que el responsable de Mobilitat i Ordenació del Territori seria Biel Vicens. Per part d'EU-EV, ja s'ha decidit que Fina Santiago sigui la titular de Benestar Social.

L'exdirigent del PSM, Pere Sampol, seria el senador autonòmic almenys els dos primers anys i mig i el PSM pensa en Joan Melià per tornar a ser director general de Política Lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.