muy nuboso
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

Son Sardina creix de manera moderada

A diferència d'altres barris rurals, no ha patit un augment de població desmesurat

La població de Son Sardina ha crescut de manera moderada durant els darrers tretze anys. Es pot dir que aquest barri és una de les poques zones rurals que encara hi ha a Ciutat i que, a més, conserven el caràcter propi de poble. Si l'any 1993 la seva població se situava entorn de 1.931 habitants, les darreres dades del padró municipal de Palma de 2006 indiquen que el nombre era de 2.701, la qual cosa suposa un augment més moderat que el d'altres zones allunyades de Palma com la de Son Ferriol, que ha vist com aquests darrers anys la seva població ha crescut força.

Son Sardina és un barri fronterer que limita amb els termes municipals de Bunyola, Esporles i Valldemossa.
El president de l'Associació de Veïns de Son Sardina, Tomàs Balaguer, vincula aquest increment moderat dels darrers anys amb «la pressió popular que ha intentat evitar un creixement desmesurat del barri». «Els veïns no hem volgut que la zona creixés seguint el model que vol imposar el Partit Popular, que el volia dur arreu», aclarí.

Pressió  

D'aquesta manera, els residents han fet pressió ciutadana amb la creació de plataformes com la contrària al segon cinturó, per evitar un canvi de fesomia d'aquest nucli. Així, amb data d'avui hi predominen les plantes baixes i les construccions de poques altures.

Un bon exemple del caràcter de poble que conserva Son Sardina és que els infants van a escola a peu i la gent s'atura a xerrar pel carrer, segons explica el president mateix de l'Associació de Veïns.

Sembla, doncs, que els estrangers "que l'any 2006 representaven el 8'26 per cent de la població" s'han integrat amb normalitat en l'estructura associativa de Son Sardina, que inclou geganters i xeremiers gràcies a la participació dels veïns.

L'any 2006, els alemanys eren la comunitat estrangera amb més presència al barri, amb un total de 41 residents, seguits de la gent del Regne Unit, amb 17 empadronats a Son Sardina, i un total de 15 persones vingudes de l'Equador. Els habitants procedents d'altres punts de l'Estat eren l'any passat 441, la qual cosa suposa un 16'32% del total de la població.

Edats  

Respecte de l'estadística per edats, s'ha d'assenyalar que en les més avançades, a partir dels 88 anys, hi ha una major presència femenina. Quant als joves, representen el 19 per cent de la població, mentre que un 64'45 per cent es pot considerar població adulta.

El nivell de formació dels residents del barri és similar al de la mitjana de Palma. D'aquesta manera, més del 40% de la gent de Son Sardina disposa d'estudis primaris, mentre que els habitants sense estudis en representen el 24'80%. Si s'analitzen les dades per sexes, es pot comprovar que són més les dones que no tenen estudis (303 enfront de 234 homes).

Els titulats superiors i de grau mitjà tan sols representen el 13 per cent del total, mentre que un 6'97 per cent ha realitzat estudis de formació professional.

Si es comparen aquestes xifres amb les aportades l'any 1993 per l'Ajuntament, es comprova que ha augmentat el percentatge de persones amb titulacións de grau mitjà o superior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.