nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La Fundació Deixalles ajuda a trobar feina a un total de 271 persones

L'entitat augmentà l'any 2006 en un 16% la seva seva plantilla

Un total de 271 persones aconseguiren un lloc de feina l'any passat gràcies a la Fundació Deixalles, que augmentà d'un 16% la seva plantilla. D'aquests treballadors, un 60 per cent prové de col·lectius en situació de risc o d'exclusió social. Aquestes 271 persones foren contractades per la mateixa entitat o bé per algunes de les empreses amb què compta la xarxa de la fundació, segons explicà ahir el seu director general, Antoni Pons, durant la presentació de la memòria d'activitats de 2006. Un dels objectius principals de la Fundació Deixalles és la inserció sociolaboral de col·lectius de risc o en situació d'exclusió. Així, un 47% dels treballadors de les plantes de reciclatge i selecció d'envasos contractats per aquesta entitat són immigrants.

El president de la patronal de la petita i mitjana empresa (Pimem), Francesc Horrach; i el director de Càritas a Mallorca, Antoni Garau "que integren el patronat de la Fundació Deixalles" destacaren ahir la feina de la fundació al llarg dels seus vint anys, i assenyalaren que «hem fet costat a un somni que tingueren els seus promotors», que foren el difunt bisbe Teodor Úbeda i el primer president de la Pimem, Demetrio Peña. L'any passat, la mitjana de la plantilla de la Fundació fou de 252 treballadors. L'entitat impartí formació sociolaboral a 291 persones amb risc sociolaboral, que procedien del seu gabinet d'orientació laboral. Aquest gabinet, que funciona a Palma, Felanitx, Capdepera, Sóller i Eivissa, atengué un total de 574 persones el 2006.

Segons explicà ahir el director general de la Fundació Deixalles, els tallers dels quals disposa l'entitat permeten que cada usuari dugui a terme un itinerari individualitzat, per mitjà de la participació en tallers de recollida i manipulació de residus que imparteix la fundació per facilitar l'inserció en el món laboral. «No hi ha res de millor que impedir que una persona que va cap a un procés de marginació, tengui uns deures i un sou; feim una política de previsió», concretà Pons. Els responsables de la Fundació Deixalles també tenen una vocació internacional i, des de fa anys, treballen de manera solidària amb El Salvador i Veneçuela, amb projectes de recollida selectiva de residus: «És una manera de lluitar contra la marginaciò i la pobresa en aquells països, que ho necessiten més que nosaltres», indicaren en la presentació de la memòria de 2006.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.