lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°

El nou Consistori estudia fer el Debat de Ciutat a començament de setembre

La batlessa Calvo voldria fer-lo coincidir amb l'inici del proper curs polític municipal a Palma

El nou equip de govern municipal, liderat per la socialista Aina Calvo, estudia dur a terme el Debat de Ciutat a començament de setembre. Així, aquesta sessió extraordinària del ple de Cort en la qual «s'analitza l'estat del municipi i es tracen noves estratègies» es faria coincidir amb el començament del curs polític municipal. Tot i que el Reglament Orgànic de la corporació estableix que l'esmentat debat es farà sempre durant el primer semestre de l'any, tampoc no impedeix que es pugui traslladar a unes altres dates de l'any. A causa de les eleccions municipals i autonòmiques del 27 de maig, l'anterior equip de govern de la conservadora Catalina Cirer s'estimà més ajornar-lo per a més endavant. Ara, amb la constitució d'un nou govern municipal, fruit de l'Acord per a la governabilitat i el futur sostenible de la ciutat de Palma que firmaren PSOE, Bloc i UM el 15 de juny passat, queda en mans de la batlessa Aina Calvo la decisió final de fixar una data per a aquest ple.

El primer Debat de Ciutat tingué lloc el 28 de juny de 2005, com a conseqüència de l'entrada en vigor de la Llei de grans ciutats. Fer-lo era un reconeixement a la majoria d'edat "tot i que superada amb escreix" dels ajuntaments democràtics, que enguany celebren el vint-i-vuitè aniversari de la seva constitució.

Aquest debat esmentat és semblant al que ja s'ha portat a terme des de fa més de vint anys a les cambres autonòmiques i, en aquest, s'hi ret comptes de la gestió municipal i es voten les propostes de resolució que presenten els diferents grups. Fins ara, el Consistori de Palma només n'ha realitzat dos. L'any 2005, Catalina Cirer, aleshores batlessa, va apel·lar a la capitalitat de Palma per exigir més inversions al municipi. Un any després, l'actual cap de l'oposició assegurava que passaria a la història per haver portat el metro a Palma, tot i reconèixer les molèsties d'una ciutat «cames a l'aire». L'oposició censurà el «desgovern» i el «descontrol» de l'equip de govern del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.