algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Janer renuncia a l'escó i ho justifica pel «canvi radical» amb la retirada de Matas

Diu haver «aguantat pressions, sovint descarnades» però que no l'han influïda en la decisió

L'escriptora Maria de la Pau Janer posà ahir punt i final a una curta aventura política que, com altres intents que ja havia protagonitzat, ha estat envoltada en la polèmica. Ahir al matí, quan acabava el termini, Janer presentà a la Junta Electoral l'escrit de renúncia al seu escó que li pertocava com a independent integrant, en el número vuit, de la llista autonòmica del PP per Mallorca. D'aquesta manera, avui ja no serà present a la sessió constitutiva del nou Parlament.

Janer manifestà ahir al matí sentir-se «molt cansada» i va remetre els mitjans a un comunicat que no va enviar fins al vespre. En ell, considerà necessari «justificar (la renúncia) davant la gent que va decidir confiar en mi com a integrant de la candidatura que encapçalava Jaume Matas i davant l'opinió pública en general».

La justificació la resumí en el fet que «Jaume Matas ha decidit abandonar la política activa i, com a conseqüència directa d'aquesta opció, consider que les circumstàncies que em van moure a formar part del seu projecte polític han canviat radicalment». Janer, que adverteix que creu «prudent» no fer cap declaració més fins que no es constitueixi el nou Parlament i el nou Govern balear per no interferir en el procés «com un exercici de responsabilitat i estabilitat» al qual també apel·la a la premsa i als representants polítics, admet que la seva decisió «va motivar rebuig en alguns sectors» i que «he aguantat pressions, sovint descarnades». Tot i això, assegura que «fins ara no han influït gens en la meva decisió final».

L'escriptora segueix així el camí de Jaume Matas, que havia estat el seu valedor i que l'havia presentada com el seu fitxatge 'estrella' per a les passades eleccions i com una mostra de «l'obertura a la societat» del seu projecte. No obstant això, els sectors més extremistes del PP criticaren durament la incorporació d'una «catalanista», com ella mateixa es defineix. Les seves primeres declaracions, criticant la cúpula estatal del partit, no ajudaren que les crítiques se silenciassin. La polèmica anà a més. Fins i tot, després del 27-M, des dels mateixos sectors s'apuntà al seu fitxatge com una de les causes de la pèrdua de la majoria absoluta del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.