muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
16°

La immigració fa de les Balears la Comunitat amb la gent més jove

Creu Roja qualifica de «bona» la situació de la gent gran de les Illes

Les Illes Balears són, amb les Canàries, Ceuta i Melilla, la comunitat autonoma amb la població més jove, segons un informe de l'Imserso que presentà ahir la secretària d'Estat d'Afers Socials, Amparo Valcarce. Valcarce justificà que «els moviments migratoris» són la principal causes perquè les Illes se situïn entre les regions més joves. Tot i aquestes dades, el col·lectiu de majors de 65 anys a les Balears és molt elevat i presenta unes importants necessitats que les administracions han de cobrir.

Segons explicà la coordinadora de projectes de Creu Roja Balears, Joana Lozano, «la situació de la gent gran de les Illes és pot qualificar com a bona. La immensa majoria té les necessitats bàsiques cobertes amb els programes d'ajuda de menjar a domicili i el de teleassistència, que els ofereix una important seguretat, sobretot als qui viuen sols», explicà Lozano. La coordinadora de Creu Roja destacà les llistes d'espera en els centres de dia de majors i les baixes pensions com els principals problemes de la gent gran. Tanmateix, destacà «l'important augment en el nombre de places d'aquests serveis que s'han creat en els últims anys». Per Joana Lozano, «la solitud» que pateixen un nombre considerable d'aquests majors és moltes de vegades el «gran problema». Al seu parer, s'ha de fer feina i potenciar els programes de voluntariat.

Per la seva banda, el president en funcions de S'Institut de Serveis Socials de Mallorca, Antoni Serra, afirmà que aquesta davallada de l'edat demogràfica dels residents de Balears és una bona notícia, tot i que insistí en que «els joves d'avui són la gent gran de demà». Per aquest motiu, Antoni Serra opina que s'ha de seguir fent feina per crear noves places sociosanitàries, tant a residències com a centres de dia. Per a l'actual responsable de s'Institut, la major tasca a desenvolupar és «aconseguir fer més places de mitjana estada», com les de l'Hospital Joan March i Hospital General de Palma. Serra apunta per un desenvolupament de l'actual pla sociosanitari del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.