nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
15°

Antich no dóna tot el que demana Munar i la negociació s'alenteix

UM reclama tres conselleries i el PSIB només els en cediria dues

Les negociacions entre UM i el PSIB toparen ahir amb un escull: els socialistes no cedeixen totes les àrees que reclamen els nacionalistes per poder arribar a un acord amb ells, i això impedeix avançar al ritme previst. Uns reclamen un mínim de tres conselleries i els altres just els n'ofereixen dues. Els negociadors d'UM varen veure ahir com els socialistes només accedien a dues de les seves tres pretensions: una conselleria, de Medi Ambient, que inclouria Ports; i una àrea de Cultura, que englobaria aspectes d'identitat com la Política Lingüística, però també Esports i Joventut, fins ara lligades a Presidència.

En qualsevol cas, Habitatge i Obres Públiques, que també havien reclamat, són considerades estratègiques pels socialistes i no estan disposats a cedir-les. Els de Maria Antònia Munar exigeixen que, en el seu lloc, els donin àrees equivalents, però el PSIB no n'és partidari. Entén que s'ha de compensar la «generositat» del pacte signat a l'Ajuntament de Palma i tem que, si cedeix davant UM, també no ho hagi de fer davant el Bloc. L'actitud del PSIB ha molestat UM. Els dirigents d'aquesta formació advertien ahir que els socialistes passen l'arada davant el bou, perquè es veuen presidents i han oblidat que només ho seran si ells els voten, i «nosaltres no tenim pressa».

Un problema similar al d'UM afectaria també el Bloc, que si bé ahir no negocià, ja ha constatat com els de Francesc Antich no estan disposats a cedir a les seves pretensions. La coalició ha demanat quatre àrees i els socialistes només els en concedirien dues. Educació la volen per a ells; Cultura la cedirien a UM; Medi Ambient també la demanaria UM i només quedaria per al Bloc una àrea de Serveis Socials i Treball i una altra de Comerç i Indústria, perquè Economia també quedaria en mans dels socialistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.