muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El nou Ajuntament farà el tramvia de la badia de Palma i el parc de les Vies

L'acord entre PSOE, Bloc i UM permetrà esmenar els «errors» del mandat de Cirer

Un tramvia que recorri la badia de Palma, la realització del parc de les Vies, la suspensió de les llicències a la façana marítima, la revisió del projecte de Palau de Congressos o la gratuïtat total dels llibres de text. Aquestes són algunes de les propostes que inclou l'«Acord per a la governabilitat i el futur sostenible de la ciutat de Palma» subscrit ahir horabaixa entre PSOE, Bloc per Palma i Unió Mallorquina.

La proposta, en conjunt, permetria esmenar els «errors» comesos al llarg del mandat de l'equip de govern conservador de Catalina Cirer i que han donat pas a una Palma «crispada i desatesa» que s'ha manifestat a través de sis plataformes ciutadanes. L'«exclusiva defensa dels interessos generals de la ciutadania de Palma» és el principi que inspira l'acord i li atorga esperit a la lletra. D'entrada, el «diàleg permanent i la voluntat d'acord» entre els grups polítics i la ciutadania, la «dinamització» de la societat civil, l'«honestedat i transparència» de la gestió o la «modernització i descentralització» de l'administració municipal es plantegen com a primers eixos d'actuació del nou govern. Per fer-ho possible es promouran, entre altres iniciatives, el desenvolupament de la Llei de Capitalitat, l'enfortiment financer i competencial de Cort, la revisió del Pla General o la resolució dels problemes de mobilitat, amb la millora de la xarxa viària i la potenciació del transport públic urbà de Palma.

Així, el nou govern de progrés de Ciutat contempla l'«adequada protecció» de na Burguesa, el Carnatge i de les Fontanelles. En el cas de l'aiguamoll on tot just s'acaba d'inaugurar el Palma Aquàrium i on també s'ha projectat un complex comercial i d'oci (l'Aqua Magica), l'equip de govern que formi la socialista Aina Calvo estudiarà «la viabilitat jurídica i financera d'estendre el més possible aquesta protecció». La posada en marxa del tramvia de la badia de Palma serà una de les primeres mesures incloses en el capítol de la mobilitat. A més, el nou Consisotori de Progrés fixarà una despesa mínima diària per als usuaris de la targeta ciutadana a partir de la qual la resta de viatges en transport públic seran gratuïts. Finalment, es preveu la construcció d'aparcaments dissuassoris a l'Eixample, Son Sardina, Son Canals o Son Dameto, entre d'altres.

Quant a les mesures que garanteixin la sostenibilitat del municipi, a més d'una millora ambiental, l'acord de governabilitat contempla la transformació de Jacint Verdaguer en parc, la protecció de les Fontanelles, la creació de corredors verds en els torrents de ciutat o la suspensió de llicències de la urbanització de la façana marítima que permeti l'inici de negociacions per a la realització d'un gran parc públic a la zona.

A Son Busquets, s'hi esponjarà el projecte de pisos públics que es traslladaran a altres zones de Palma. A la façana marítima, el nou govern revisarà el projecte del palau de congressos i valorarà la proposta consensuada amb el sector d'ubicar en el Polígon de Llevant el nou recinte firal. Quant a les polítiques d'habitatge, s'hi elaborarà un pla estratègic d'habitatge, alhora que es donarà prioritat a la creació de pisos per a joves a preu taxat. Per acabar, es farà una ordenança per regu

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.