nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 11.93°
15°

Cardona rep fort i Delgado no es presenta

Matas apunta directament als mals resultats a Eivissa i el batle 'crític' de Calvià evita assistir a la reunió

Els populars s'esforçaren en la reunió de l'executiva regional del partit per donar una imatge d'unitat, restant dramatisme davant un escenari polític en el qual no s'havien trobat mai a Balears, molt a prop de l'abisme: la pèrdua de tot el poder institucional a les Illes. Els dirigents asseguren ara que Matas té un «suport total» perquè negociï amb Munar i que es continua confiant cegament en ell perquè arribi a un díficil acord per salvar els mobles. No obstant això, el pessimisme no es pot amagar en l'entorn. Aquest suport total es pot ensorrar si el líder no aconsegueix l'objectiu i el partit és desallotjat finalment del poder. Fins que pugui succeir això, Matas segueix exercint la seva posició de comandament i ahir apuntà directament als mals resultats a Eivissa com el factor principal de la pèrdua de la majoria absoluta al Parlament, en presència del president del partit en aquesta illa, Josep Juan Cardona.

La situació va arribar a provocar un moment de tensió entre ambdós durant la roda de premsa posterior conjunta. L'eivissenc, que no podia evitar fer gestos mentre s'insistia en «l'excepció» dels resultats a la seva illa, esclatà quan preguntaran a Matas per les raons d'aquests resultats i aquest li passà la paraula. «Ho pots explicar tu perfectament», li respongué Cardona sense perdre, això sí, el somriure. La tensa reunió que es visqué dimarts passat a la junta insular del PP d'Eivissa per analitzar els resultats electorals no passà desepercebuda ahir entre els populars convocats a l'hotel Melià Victòria de Palma. Per altra banda, el batle de Calvià, Carlos Delgado, que enfortit per la seva majoria absoluta ha criticat públicament des del 27-M l'estratègia de Matas i s'ha oposat obertament a un pacte amb UM, ahir no es presentà a la reunió de la junta.

«En el seu lloc ha vingut el secretari general de Calvià i li puc assegurar que Delgado està absolutament d'acord amb el que s'ha decidit avui», contestà Matas sobre la seva absència i negant que existeixen altres veus discrepants al partit. La candidata popular al Consell de Mallorca, Rosa Estaràs, omnipresent durant la campanya amb els seus atacs contra UM i Maria Antònia Munar, segueix ara en un segon pla mentre és a Matas a qui toca «refer ponts». A la reunió estigué envoltada de Joan Flaquer i Catalina Cirer i abandonà el Melià Victòria sense fer declaracions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.