algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

«El gasoducte farà que Balears compleixi els acords de Kyoto»

Font es compromet a reduir en 600.000 tones les emissions de CO2

Les Balears rebaixaran en 600.000 tones el volum d'emissions de CO2 gràcies a l'arribada del gasoducte, segons informà ahir el conseller Jaume Font amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Això possibilitarà que l'any 2012 la contaminació a les Illes es redueixi fins als set milions de tones, la xifra que fixa el Protocol de Kyoto. «Altres mesures que faran reduir les emissions són la instal·lació del cable elèctric, l'augment de l'ús del transport públic i el canvi d'hàbits dels ciutadans», explicà Font.

«Amb aquest compromís, aconseguirem que les emissions anuals de les Balears siguin de només 6.400.000 tones, una xifra fins i tot inferior a la fixada en els acords de Kyoto», afirmà el conseller. En aquest sentit, Font exposà que la reducció de la contaminació per fer minvar els efectes causants del canvi climàtic, és un «compromís» de les administracions públiques i dels ciutadans, per la qual cosa les institucions han d'actuar amb «exemplaritat» i treballar per la «conscienciació» de la societat. En aquests moments, les emissions de CO2 a les Balears per kilowatts d'energia produïda dupliquen les de la Península, perquè a l'Arxipèlag l'electricitat es produeix a partir de fuel i de carbó.

Això canviarà amb les connexions amb la Península per mitjà del gasoducte, a partir de 2009. L'entrada en funcionament del cable elèctric no serà fins el 2011. Aquestes noves vies faran arribar a l'Arxipèlag energia procedent de centrals hidroelèctriques i nuclears. Font confia que, de manera paral·lela, minvi l'ús del tranport privat, que és el causant d'un 15% de la contaminació, i que mentrestant la utilització del tranport públic augmenti. Segons el conseller, les xifres que reflecteixen un augment dels usuaris del transport públic donen fe d'aquestes prediccions. «Els passatgers del tren s'han incrementat en 712.352 usuaris, i els dels autocars, en 674.849», afirmà el responsable de Medi Ambient. Jaume Font també informà que el pla de reforestació que s'inicià el 2004, amb 250.000 arbres plantats, també suposa una contribució a la lluita contra la contaminació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.