algo de nubes
  • Màx: 15.62°
  • Mín: 7.61°
15°

Son Dureta obre la unitat de curta estada i observació de pediatria

L'hospital infantil augmenta la plantilla amb 25 nous professionals

L'Hospital Universitari de Son Dureta posà en marxa ahir la nova unitat d'Observació i Curta Estada pediàtrica, amb l'objectiu que els pacients que requereixin una curta hospitalització, inferior a les 24 o 36 hores, puguin ser ingressats en aquesta àrea, la qual cosa permetrà agilitar l'atenció que reben i evitar ingressos innecesaris a planta. Segons informà la Conselleria de Salut, la unitat està «especialment dissenyada» per a pacients d'entre 0 i 15 anys que no hagin de menester ingressos llargs, però als qui es recomana estar unes hores en observació o tractament hospitalari.

Amb la creació d'aquesta nova àrea, s'augmenten en 25 el nombre de professionals de Pediatria i s'incrementa la seguretat a l'hora de donar d'alta en processos aguts de causa desconeguda i s'eviten estades al centres sanitari. Els pacients ingressats en aquesta àrea seran atesos per pediatres experts en urgències, els quals, quan sigui necessari, disposaran del suport de la resta dels especialitats pediàtriques i quirúrgiques. Al mateix temps ahir també es posà en marxa un sistema de triatge pediàtric per garantir que els pacients que presentin quadres clínics més urgents, siguin atesos i tractats abans de la resta. Una diplomada en infermeria serà la responsable de valorar la prioritat de cadascun dels casos.

Segons els responsables del centre, «l'aplicació d'aquest sistema de triatge suposarà una tranquil·litat, tant pels facultatius com pels propis pacients i els seus familiars». D'una banda els metges podran atendre pacients sense la incertesa que pot haver-hi usuaris que estan esperant a la sala d'urgència i que potser necessiten ser atesos abans. D'altra banda, els pacients esperen amb la certesa que l'ordre d'atenció no és l'hora d'arribada sinó la urgència o gravetat de cada cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.