algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Incògnita en les negociacions a Lloret, Santa Maria i Consell

A aquests pobles no s'han iniciat els contactes per fer pactes

M.NADAL.Comarca.
Els resultats de les eleccions municipals celebrades el passat diumenge dia 27 de maig obliguen que molts de pobles estiguin governats gràcies a pactes entre les agrupacions polítiques.

Tot i que en alguns municipis que es troben en aquesta situació ja han començat les converses per dur a terme un possible pacte, a altres com és el cas de Consell, Lloret o Santa Maria s'ha deixat passar la setmana de després d'eleccions per fer balanç dels resultats i no serà fins aquesta propera setmana quan es comencin els contactes amb els altres grups.

D'aquesta manera, la coalició de Lloritans Independents es reuní el passat divendres a la nit per tal de fer balanç dels resultats de les eleccions. Cal recordar que el PP de la població perdé la majoria absoluta després de 16 anys i ara, un pacte de Lloritans Independents amb UM podria deixar els populars a l'oposició.

Tot i això, des de Lloritans Independents es prendran contactes tant amb el PP com amb UM per després poder decidir un possible pacte, tot i que també es pot donar el cas que els populars governin en minoria, ja que encara que no hagin aconseguit la majoria absoluta sí són la formació més votada.

A Santa Maria del Camí, el proper Ajuntament també està pendent de pactes. La batlessa en funcions, Rosa Vich, no volgué avançar esdeveniments i assegurà que «durant aquesta propera setmana segurament començaran les negociacions».

A Santa Maria s'ha pujat el nombre de regidors, fet que ha suposat la pèrdua de la majoria absoluta de l'ex PSM, que ara s'ha presentat com Gent per Santa Maria. Amb aquesta pujada de regidors, el PP ha guanyat un regidor més i el PSOE ha aconseguit entrar dins el Consistori.

D'aquesta manera, s'haurà d'esperar fins a les negociacions amb els diferents partits per tal de saber el proper govern de la localitat.

Un altre poble que es troba en aquesta situació és Consell, però aquest l'Ajuntament ja ha estat governat per un pacte a quatre bandes durant aquesta legislatura i l'únic partit a l'oposició ha estat el PP, que fou el més votat durant les eleccions de 2003.

Malgrat que encara no hi ha res segur, tot apunta a una reedició del pacte entre Independents de Consell, UM, PSOE i PSM. Totes les agrupacions han destacat el bon funcionament del pacte durant aquesta legislatura que acaba i el batle en funcions, Arnau Ramis, està disposat a tornar a formar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.