algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

L'AECC admet que la Llei antitabac balear no és efectiva en els bars

Palma acollí ahir activitats per celebrar el Dia mundial sense Fum

La presidenta de la junta de Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Teresa Martorell, va admetre ahir que la Llei autonòmica contra el tabac no és efectiva per poder assolir espais sense fum a bars i restaurants, però considera que «és un bon començament». En la presentació dels actes del Dia mundial sense Tabac que es duran a terme a l'Arxipèlag, Martorell féu aquesta reflexió en la contesta sobre si la normativa balear era o no efectiva, tenint en compte que no exigeix la separació física entre les zones de fumadors i les zones sense fum en els establiments del sector de restauració. «Per a mi no ho és», afirmà Martorell, que explicà que quan es parla d'espais sense fum, es parla d'espais «cent per cent sense fum, i això no és possible si no hi ha una barrera física que pugui separar les àrees on es pot fumar i les que no».

Tot i això, considerà que la Llei autonòmica «és un bon començament» i recordà que la diferència entre el que hi havia abans i després de la normativa és «gran», en sentit positiu. No obstant això, recordà que l'AECC advoca per aplicar la Llei estatal contra el tabac, que entrà en vigor l'1 de gener de 2006 i que, entre altres preceptes, des del primer de setembre de l'any passat exigeix aixecar una paret per separar la zona de fumadors de la resta. En aquest acte, també hi foren presents el coordinador autonòmic en funcions de Drogodependències, Bartomeu Jaume, i la regidora en funcions de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma, Margalida Ferrando, que hi assistiren per donar suport a aquesta iniciativa. Jaume recordà que fa poques setmanes s'ha publicat un article a la revista Medicina clínica que posa de manifest Balears és la regió on hi ha menys concentració de nicotina ambiental.

El lema d'enguany del Dia mundial sense Tabac és «Crea i gaudeix d'espais cent per cent lliures del fum de tabac» i les activitats se centraran de manera especial a sensibilitzar la població sobre els efectes del fum en els infants i joves. Martorell assegurà que està demostrat que el fum «és tan perjudicial com fumar», ja que els fumadors passius desenvolupen les mateixes malalties que els fumadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.