algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Cort pressuposta en 25 milions la rehabilitació de la Porta del Camp

Luis Velasco presentà el seu projecte per al centre d'interpretació

Es presenta com un dels seus projectes estrella d'un futur nou mandat del PP a Palma. Es tracta de la rehabilitació de tota la zona de la Porta del Camp. Amb un cost de 25 milions d'euros, la iniciativa inclou l'adequació del baluard del Príncep -devers 11 milions- i la construcció del nou centre d'interpretació del nucli històric -catorze més- en un solar de la costa del Gas. L'obra completaria els futurs projectes de façana marítima i del palau de congressos, els quals quedarien connectats amb el centre de la ciutat a partir d'aquesta intervenció urbanística. El projecte guanyador del concurs arquitectònic per a la construcció del centre d'interpretació, ideat per Luis Velasco, tindrà un cost de 14,3 milions i, si el proper govern municipal manté els plans actuals, podria obrir les portes el 2011.

L'Ajuntament de Palma organitzà ahir una roda de premsa per donar a conèixer les característiques principals de l'edifici projectat per Velasco, que obtindrà 60.000 euros per haver estat el millor d'entre 46 propostes. Els arquitectes Jordi Herrero i Sandro Escanellas quedaren en segon lloc. Velasco ha batiat la seva obra amb el títoElla portava sobre la roba un cos. Es tracta d'una cita de l'arquitecte basc Francisco Sáez de Oiza, feta servir per dir que «sobre la ciutat hi estan els ciutadans». Projectat com un centre de benvinguda per a visitants i amb gairebé 7.000 m2 construïts, l'edifici s'ubicarà en un solar situat entre les Avingudes, el passeig marítim i el carrer de Joan Maragall. A més, tindrà un aparcament subterrani per a autobusos turístics i tres altures en superfície al voltant d'un gran pati interior enjardinat.

Finalment, una gran passarel·la travessarà les avingudes per connectar directament el centre d'interpretació del nucli històric amb l'entorn renovat del baluard del Príncep. Aquestes són les dades principals del projecte triat pel jurat, format per membres d'Urbanisme de Cort, del Col·legi d'Arquitectes i d'Arca, juntament amb l'arquitecte autor del projecte del palau de congressos, Patxi Mangado.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.