cielo claro
  • Màx: 22.59°
  • Mín: 13.08°
22°

La partida de Francesc Aguiló pot fer que el PSM perdi una majoria històrica

Els candidats que es presenten als propers comicis per PSM, PP i UM tenen menys de 30 anys

Després de 20 anys amb Francesc Aguiló com a batle, Campanet afronta unes eleccions sense aquest històric del PSM. El seu delfí, Francesc Morell, llicenciat en Pedagogia, té 28 anys i ha exercit de tinent de batle durant aquesta legislatura. El relleu d'Aguiló no és res nou i, de fet, Morell sap que ha de ser el seu successor des de fa anys. Tal vegada per això aquest jove afronta el repte amb molta tranquil·litat i aspira revalidar de nou la majoria absoluta. Als darrers comicis el PSM estigué a les portes d'obtenir el setè regidor. Per a l'oposició, en canvi, la partida d'Aguiló és una gran oportunitat, que segons creuen, assegurarà un canvi i la pèrdua de la majoria absoluta en aquest feu nacionalista. Una novetat, en aquest sentit, és la irrupció d'una altra força nacionalista, UM, de la mà de Margalida Tortella, delineant de professió i que té 28 anys.

El candidat del PP, l'empresari i pagès Miquel Pons, també és molt jove, té 26 anys i afronta els seus segons comicis. És el més crític amb l'actual govern i es presenta amb «l'aval» que les seves promeses han rebut el vistiplau de Jaume Matas. Pons vol construir una ronda de circumval·lació, aparcaments i una escoleta al centre del poble. A més, assegura que vol «acostar-se a tothom i no sols als meus, com ha fet el PSM», diu. El PSOE presenta un històric, Joan Amengual, que assegura que en cas que el PSM perdi la majoria absoluta «no renunciarà a la batlia». De fet, el pacte PSM-PSOE podria ser una solució per garantir un govern progressista i nacionalista si el PSM perdés la majoria absoluta. Als cafès del poble, ja s'hi parla d'aquesta possibilitat. En qualsevol cas, tots els programes que es presenten, el del PP inclòs, no preveuen grans infraestructures a Campanet més enllà d'una ronda que està prevista a les Normes Subsidiàries. Potser perquè, als campaneters, els va bé amb el que ja tenen i cal centrar-se més a resoldre els problemes del dia a dia i a gestionar de manera eficaç. En aquest poble no es plantegen grans auditòriums, poliesportius, piscines cobertes o altres projectes estrella similars.

Un dels temes que sens dubte ha marcat aquesta legislatura ha estat l'arribada de l'autopista fins a sa Pobla, que ha contribuït a distanciar posicions entre els populars i la resta, PSM i PSOE, defensors d'una solució menys impactant pel territori. Tot i així, l'autopista fins a sa Pobla funciona des de ja fa un any i la polèmica «Autovia No, Desdoblament Sí» ja fa tres anys que és morta. Massa temps perquè aquest tema pugui influir la gent a l'hora de votar. Altres assumptes nous com l'encariment del preu de l'habitatge en aquest pintoresc poble que ara està a només mitja hora de Palma en cotxe, la gran quantitat de gent gran que hi viu o la construcció d'una escoleta per a infants de 0-3 anys són temes que poden influir més a l'hora de decidir el vot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.