algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

Palma just té 25 hectàrees de sòl rústic per exhaurir el creixement urbanístic

L'Ajuntament inicia els tràmits per adaptar el PGOU al Pla Territorial de Mallorca

El municipi de Palma només disposa de 25 hectàrees de sòl rústic per exhaurir el seu creixement urbanístic en un futur. Aquesta és una de les principals dades que s'extreuen del projecte d'adaptació del Pla General (PGOU) al Pla Territorial de Mallorca (PTI) que tot just ara ha començat a tramitar-se a l'Ajuntament de Palma i que, curiosament, encara no estableix el sostre poblacional. El gerent d'Urbanisme, Juan José Ferrando, juntament amb la directora tècnica del departament, Lourdes Bosch, i els tècnics que han elaborat el projecte, donà a conèixer l'inici de la tramitació que es durà a ple per a la seva aprovació inicial. Quant a la previsió de creixement, Ferrando assenyalà que, tot i que l'adaptació defineix 211 hectàrees no vinculades a les anomenades àrees de reconversió territorial (ART), una vegada se'ls resta la superfície urbanitzable, el resultat és 25 hectàrees de sòl rústic potencialment reclassificables.

Pel seu costat, Bosch explicà que l'adaptació s'ha duta a terme reduint el creixement previst en el PGOU, el qual superava els límits del Pla Territorial. No obstant això, explicà que no ha estat necessari desclassificar sòl, només limitar usos a urbanitzables com Cals Pastors, Can Fontet i ses Calafates. Pel que fa als equipaments, allò més relevant de l'adaptació aprovada ahir en Junta de Govern és la creació d'un parc periurbà. Es tracta d'una recomanació del PTI per eliminar pressió humana d'altres zones de la serra de Tramuntana. És així com, a més de la possibilitat de convertir en sòl urbanitzable una vintena d'hectàrees de sòl rústic, el projecte preveu la creació d'un nou parc periurbà de 44,6 hectàrees. Dissenyat com una continuació de la falca verda, la Sala ha considerat que aquest parc hauria de ser l'execució de l'antic parc lineal de Cort però ampliat, de manera que comprengués 446.384 metres quadrats des del cementeri, passant la via de cintura i fins a arribar a Establiments, sempre seguint el llit del torrent de la Riera. Tot i que ja es preveu com a espai lliure públic, l'adaptació al PTI li confereix l'estatus de parc, amb la inclusió dels aljubs de la Riera.

El projecte que es durà al proper ple s'adapta a 69 normes del PTI, a més de cinc plans directors sectorials -carreteres, residus no perillosos, energia, telecomunicacions i transports. Igualment, s'hi regulen rutes d'interès cultural i paisatgístic -fonts de la Vila, d'en Baster i de Mestre Pere- i es cataloguen un total de 1.009 molins.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.