algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

Un estudiant coreà causà la massacre a la Universitat tècnica de Virgínia

Cho Seung Hui, de 23 anys i alumne de Filologia Anglesa, matà 33 persones

Encara que continua el misteri sobre el motiu i s'ignora encara la identitat de moltes de les víctimes en la matança de 33 persones a la Universitat Politècnica de Virgínia, la Policia ha identificat ja l'assassí: l'estudiant sud-coreà Cho Seung Hui, de 23 anys. Els detalls sobre la matança, la pitjor a les mans d'un sol assassí en la història d'Estats Units, es van coneixent amb comptagotes. Ahir, la Policia de Virgínia confirmà que tot apunta que Cho és l'únic responsable de la tragèdia. En un primer moment es pensà que podia haver-hi més de dos assassins, ja que va haver-hi dos tiroteigs: el primer, en una residència d'estudiants, on moriren dues persones, i el segon, dues hores més tard, a les aules de la Facultat d'Enginyeria.

Però les autoritats han confirmat que les armes per a la matança foren almenys dues pistoles, una de les quals va intervenir en els dos casos. «L'evidència no ens ha conduït a dir categòricament que el mateix autor va estar implicat en els dos tiroteigs», però «és certament raonable suposar que Cho fou l'autor en els dos incidents», indicà el superintendent de la Policia de Virgínia, Steven Flaherty. L'estudiant sud-coreà, resident legal a EUA al costat dels seus pares des dels vuit anys i que cursava una llicenciatura de Filologia Anglesa a la universitat, comprà, segons testifica un rebut trobat a la seva motxilla, una pistola el març. Cho Seung-Hui era una persona «solitària», un tret que segons els experts és comú entre els assassins en massa. Una de les seves professores recordava ahir a la premsa el to pertorbador d'alguns dels seus exercicis literaris, fins al punt que els seus instructors li van aconsellar de rebre ajuda psicològica.

Cho se suïcidà després de la matança de 33 persones. El seu rostre quedà molt desfigurat, per la qual cosa per identificar-lo es va recórrer a les empremtes digitals i als registres d'immigració. Abans de matar-se, deixà una reguera de mort a la residència d'estudiants i en almenys quatre aules i un passadís de la facultat. Entre els morts es troben professors i estudiants. Segons han descrit els supervivents, l'assassí va tancar diverses sortides de l'edifici amb cadenes i cadenats, i després anà aula per aula buidant els seus carregadors. La primera classe, i on pel que sembla hi hagué més víctimes, fou una d'alemany, en la qual l'assassí disparà contra el cap del professor Chris Bishop abans d'obrir foc contra els alumnes. En altres aules, alguns alumnes fugiren per les finestres. D'altres intentaren bloquejar les portes amb els seus cossos, en alguns casos amb resultat fatal. Dotze de les víctimes es recuperaven ahir de les ferides. El president dels EUA, George W. Bush, i la seva esposa assistiren a un acte en homenatge de les víctimes a Blackburg a les 14.00 hores locals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.