nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Cirer promet soterrar el trànsit de la plaça del Progrés si torna a guanyar

La proposta inclou un pàrquing subterrani de 400 places i deixa 6.000 metres per als vianants

J.T./ J.C.P.Palma.
La candidata del PP a la batlia de Palma, Catalina Cirer, s'ha compromès, si guanya les eleccions, a soterrar el trànsit de la plaça del Progrés. El projecte, que s'iniciaria per juny de 2008 i duraria dos anys, incorporaria un pàrquing subterrani de 400 places destinat als residents i als comerciants de la barriada de Santa Catalina. La proposta fou exposada per Cirer en un acte de presentació pública de la seva candidatura als residents de Santa Catalina, organitzat dijous al centre parroquial de Sant Magí. Acompanyada pel candidat del PP al Govern, Jaume Matas, la cap de cartell municipal es referí al projecte com una «idea» que es concretaria posteriorment.

El projecte dels populars permetria unificar la plaça del Progrés, perquè suposaria el soterrament parcial dels dos carrers -Comte de Barcelona i el d'Espartero- que ara mateix la xapen pel mig. Dos carrers que suporten un trànsit molt intens tant de dia com de nit. Aquesta és la ruta de les línies principals de l'EMT que connecten les zones turístiques d'Illetes, Cala Major i Sant Agustí amb el centre de Palma. Així mateix, és un dels circuits més emprats els caps de setmana pels joves que es dirigeixen a les zones d'oci del passeig marítim i l'avinguda de Joan Miró. El soterrament és una demanda de molts ciutadans de la barriada de Santa Catalina, igual que les places d'aparcament, sobretot per la ubicació del mercat. De fet, l'Associació de Veïns de l'Antic Barri de Santa Catalina així ho ha demanat a l'Ajuntament, perquè els vianants puguin treure més profit de l'espai que vertebra el barri.

El compromís de Cirer implicaria començar les obres per juny de l'any vinent i s'acabarien en dos anys, el 2010. L'actuació permetria dibuixar una plaça nova i obligaria a revocar la concessió que ara mateix té la benzineria que s'hi troba ubicada. En total, quedarien 6.000 metres quadrats de superfície on tendrien prioritat els vianants. Tot i que actualment es construeix a la plaça una zona de jocs infantils, la proposta electoral dels populars suposaria crear-ne més i de més grans, com també zones verdes més àmplies, bancs i espais de passeig. La plaça nova, que quedaria coronada per una font, seria tancada i tendria un horari d'obertura i tancament per evitar-hi el vandalisme i el botellot. Cirer té el proposit d'executar aquest ambiciós projecte si revalida la batlia de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.