nubes dispersas
  • Màx: 19.25°
  • Mín: 12.82°
18°

Gijón dóna per closa la negociació amb els policies per manca d'acord

Els sindicats es reuneixen demà per convocar noves manifestacions

El tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Àlvaro Gijón, deixà clar ahir que les negociacions amb els sindicats sobre la reclassificació de la Policia Local estan deifinitivament tancades. És a dir, o accepten la darrera proposta d'acord de dia 5 d'abril, redactada a instàncies de la batlessa i que preveu un increment de 95 euros, o, senzillament, «no hi ha res a fer». Demà, a partir de les 13 hores, Comissions Obreres (CCOO) i el Sindicat Professional de la Policia Municipal d'Espanya (SPPME) reuniran les seves respectives assemblees en el quarter de Sant Ferran per decidir noves mobilitzacions de protesta contra l'equip de govern de Catalina Cirer dins el col·lectiu policíac.

Gijón atribuí la tensió sindical que «ens trobam en període electoral i alguna cosa han de fer», mentre que el representant de CCOO a la Policia Local, Pedro Castro, ho justificà per la poca capacitat i voluntat d'entesa tant del tinent de batle de Seguretat Ciutadana com del responsable municipal d'Hisenda, Pedro Àlvarez. La darrera proposta que l'equip de govern conservador deixà damunt la taula de la Mesa General preveia l'ascens d'un nivell a tots els complements de destinació per als agents, oficials i subinspectors de la Policia Local, mentre que en relació al complement específic s'oferien 49,81 euros per als reclassificats del nivell D al C, 66,82 euros per als que passaven del C al B i 78,73 per als que ho feien del B a l'A.

Tot i que hi havia un cert acord -pendent de futures negociacions- en aquestes qüestions, tant CCOO com SPPME confiaven poder ajustar altres temes de la proposta, com era que els terminis d'inici i de finalització de les reunions negociadores per al desenvolupament i l'aplicació de la Llei de coordinació fos de dia 1 d'octubre de 2007 fins al 31 de desembre de 2008, en lloc de 2009 com deia el PP. A més, l'abonament de les quantitats havia de tenir caràcter retroactiu a partir de dia 1 de gener de 2007 i no des del dia de la firma de l'acord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.