nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

UM centra el seu programa per a Palma en les polítiques socials i econòmiques

Proposa la creació d'un consorci per a l'aeroport de Palma i la promoció de 600 habitatges l'any

El candidat d'UM a la batlia de Palma, Miquel Nadal, presentà el seu programa electoral per a les properes eleccions del 27 maig amb una orientació cap a polítiques socials i econòmiques.

En aquest sentit, les propostes dels nacionalistes van des de la creació d'un consorci a Son Sant Joan, amb participació d'institucions locals i control de la seva gestió, fins a mesures com la promoció de més de 600 habitatges a l'any en set anys.

Nadal es comprometé a assumir quatre grans compromisos per convertir Palma en una ciutat oberta a la mar i a la qualitat, pròspera econòmicament, neta i segura, i de cultura i «mallorquinitat». Per aconseguir-ho, la formació de Maria Antònia Munar proposa millores en el trànsit i en la mobilitat amb mesures per resoldre els problemes d'aparcament, més transport públic i nous accessos. Més centres per a gent gran i facilitats als joves per al seu primer habitatge. Així mateix pretenen treballar en la seguretat amb una policia de barri, una de nocturna i una de turística, i patrulles per a zones escolars. Per fer costat a les famílies amb les despeses dels nins, es crearia el xec Escoletes i el xec Escola.

En l'àmbit de la cultura, UM vol construir una biblioteca nacional, convertir Palma en una ciutat trilingüe -mallorquí, castellà i anglès- i fer que l'edifici de Gesa sigui un centre social i cultural.

Respecte dels nous residents, Nadal vol afavorir-ne el compromís amb Mallorca i la cultura autòctona, a més d'impulsar la discriminació positiva per als que fa anys que viuen a Palma i lluitar contra l'incompliment de normatives comercials.

Pel que fa al turisme, el candidat d'UM garantí un suport integral al sector incidint en la qualitat i l'especialització. Tampoc no deixà fora les infraestructures amb un pla de xoc i la reconversió del moll Vell.

La presidenta Munar acompanyà Nadal en la presentació i afirmà que a Ciutat «no s'han fet les coses pensant en la gent i per això se'n va a municipis veïns».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.