nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El PP reforça la llista de Rosa Estaràs al Consell amb quatre membres del Govern

Jaume Font, Mabel Cabrer, Joan Flaquer i Rosa Puig seguiran la candidata popular

El Partit Popular confirmà ahir la seva gran aposta per governar en solitari el Consell de Mallorca després de les eleccions del 27 de maig amb la presentació d'una llista en què quatre membres de l'actual Executiu autonòmic acompanyaran Rosa Estaràs en els primers llocs. Jaume Font, Mabel Cabrer, Joan Flaquer i Rosa Puig seguiran per aquest ordre la candidata popular a la presidència de la institució insular. Antoni Serra, l'actual president de s'Institut de Serveis Socials i Esportius del Consell, àrea que durant aquesta legislatura ha controlat el PP en virtut del pacte amb UM, ocuparà el sisè lloc de la llista. Dins aquest reforç de la candidatura, que es presenta per primera vegada de manera indepedent a la del Parlament, hi destaca l'absència de l'actual portaveu del PP en el Consell, el jove Fernando Rubio. Altres homes forts del partit a Mallorca com Pere Rotger o José María Rodríguez tampoc no hi apareixen. Tots ells previsiblement integraran la llista de Jaume Matas al Parlament, que segons informaren ahir des del partit, es presentarà oficialment dilluns o dimarts de la propera setmana.

Com admeté ahir la responsable del comitè electoral del PP, Mabel Cabrer, la majoria del membres del Govern inclosos a la llista d'Estaràs, com també ella mateixa, també formaran part de la llista autonòmica. Segons ha pogut saber aquest diari, l'única que no farà «doblet» serà Rosa Puig, que també es presenta com a candidata a la batlia d'Algaida. Els populars podran jugar així a diverses opcions segons els resultats electorals. Si no aconsegueixen la majoria absoluta en el Consell i la mantenen en el Parlament -situació actual-, els «homes forts» que encapçalen la candidatura deixarien el seu lloc a la institució insular per anar al Govern i la llista correria. A la inversa, el PP tindria un equip molt potent per governar en solitari a Mallorca. Als membres «de pes» dins el partit, els seguiran alts càrrecs de l'actual Govern balear i alguns responsables de l'Ajuntament de Palma que no ha estat inclosos a la llista de Catalina Cirer.

Així, la directora general de Cultura, Catalina Sureda, n'ocuparà el setè lloc, seguida de l'actual tercer tinent de batle de Palma i responsable municipal d'Hisenda, Pedro Àlvarez. Els acompanyaran en els llocs 9 i 10, respectivament, la directora general d'Ordenació Territorial, Antònia Perelló, i el diputat i batle de Campos, Andreu Prohens. Perelló substituí fa poc en el càrrec Jaume Massot, imputat en el cas Andratx. Els seguirà una altra membre del Consistori de Cort que no continuarà amb Cirer, la regidora de Participació Ciutadana i secretarària del PP de Mallorca, José María Frau (11). El director general de Planificació i Centres i actual conseller insular, Rafel Bosch, n'ocuparà el lloc dotze. Fins al número 17, nombre de consellers amb els quals aconseguiria la majoria absoluta a Mallorca, el PP hi inclou actuals responsables municipals de diferents ajuntaments. Els seus noms són els d'Ana Rodríguez (13), batlessa de Santa Margalida des de fa poc com a substituta d'Antoni del Olmo; Damià Ripoll (14), batle de Son Servera i exdiputat a Madrid; Clara del Moral (15), exregidora a Calvià i actual gerent del Consorci Palma XXI; Bartomeu Martínez (16), regidor de Cultura d'Inca i secretari general de Noves Generacions a Mallorca; i Carme Garzón (17), regidora de l'Ajuntament d'Alcúdia que actualment treballa a s'Institut. Després d'ells, però en llocs de difícil sortida, hi ha altres directors generals com Josep Aloy o Antoni Contestí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.