nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

Matas demana unitat per aplicar l'Estatut en un acte marcat per les lloances a Estaràs

El president dóna la medalla d'Or al «Comitè de Savis» de la reforma

El president del Govern, Jaume Matas, aprofità l'acte d'entrega de la medalla d'Or de les Balears a la comissió assessora de la reforma de l'Estatut per demanar «diàleg i unitat» de totes les forces polítiques a l'hora de desenvolupar el nou text, «sense renúncies ni dilacions». L'acte acabà esdevenint també un homenatge a la vicepresidenta de l'Executiu, Rosa Estaràs, que presidí aquest «Comitè de Savis». Ella s'endugué gran part de les lloances en els discursos i ocupà un paper destacat en el vídeo que es projectà davant les 200 persones presents al Conservatori.

Fins i tot recollí un dels reconeixements, tot i que no anava dirigit a ella. La hi autoritzà el 'savi' Bartomeu Colom que, igual que Avel·lí Blasco, no pogué assistir a l'acte perquè era de viatge. El guardó de Blasco el recollí el president del Parlament, Pere Rotger. La resta de membres del Comitè, Felisa Vidal, Félix Pons, Maria Pilar Ferrer, Román Piña, Francisco Tutzó, Rafael Gil-Mendoza, Ignasi Ribas -que havia dimitit-, Joan M. Font, Alfonso Ripoll, Maximilià Morales, José Antonio Rosselló i Felio Bauzá, recolliren personalment el seu guardó. Entregats els reconeixements, el portaveu dels 'Savis', Francisco Tutzó, dedicà gran part del seu discurs a alabar la vicepresidenta, destacà la seva «vàlua personal i humana» i ressaltà que el seu «saber fer» i el seu «paper dialogant» havien creat el clima propici perquè els 'Savis' desenvolupassin la seva tasca.

El president del Govern, Jaume Matas, també li dedicà un agraïment en el seu discurs, tot i que molt més discret. Assegut a la taula presidencial, li allargà la mà per felicitar-la quan acabaren els discursos. Les imatges de la vicepresidenta, també candidata del PP al Consell, es repetiren en la part final del vídeo emès per relatar la tasca del Comitè. El Parlament, que redactà l'Estatut, ocupà un paper \132 secundari, igual que el Congrés o el Senat, on s'aprovà de forma definitiva. Matas \132 llegí un discurs en el qual advertí que el consens ha de fer possible que, governi qui governi, es compleixi l'Estatut. El president elogià la tasca dels 'Savis', pel seu «rigor, la intel·ligència i l'excel·lència intel·lectual», i per la capacitat de contagiar el consens. També subratllà que aquest no és l'Estatut dels 'Savis' ni el del PP, el PSOE o UM -no esmentà el PSM ni EU-EV-, sinó el de «tots», i el qualificà d'«exemplar» perquè «no va contra ningú» i neix de la «lleialtat al poble espanyol». Destacà l'absència a l'acte del president del Consell Consultiu, Miquel Coll, un dels darrers imputats en la trama del cas Andratx. En acabar, dalt de l'escenari, la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, i Matas conversaren una bona estona amb posat seriós.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.