algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Els veïns i els comerciants de la Platja de Palma clamen contra la inseguretat

Denuncien que «trilers», prostitutes i grups organitzats han fet de la zona «una selva»

76364
Els «trilers» romanesos actuaven ahir, com cada dia, en primera línia.Fotos: A.S.

La Platja de Palma llangueix a un ritme accelerat. Els veïns i els comerciants han denunciat que la zona s'ha convertit «en una selva», on impera la inseguretat. 'Trilers' romanesos, narcotraficants nigerians, carteristes espanyols i prostitutes subsaharianes s'han establert a s'Arenal, enmig de la impotència dels residents. «Crec que és difícil trobar cap zona més deteriorada que la Platja de Palma», sentencia Carmen Herrera, propietària d'un bar al carrer de la Missió de San Diego, en segona línia. Conta que moltes vegades els seus clients no poden pagar «perquè mentre són a la terrassa els prenen la cartera». També comenta que cada nit «a la cantonada de l'hotel Flamingo amb l'hotel Riu hi ha delinqüents apostats, pendents dels turistes».

José, un altre comerciant, opina que la inseguretat ha arribat a uns extrems insuportables: «Hem denunciat un munt de vegades que hi ha fins a nou colles de romanesos actuant a la primera línia, a la vista de tothom. Quan s'hi acosta cap cotxe de la Policia, qualcú els avisa i es dispersen. Segons després, tornen a muntar-ho tot com si res. Crec que els polítics haurien d'estar empegueïts de veure com ha acabat la Platja de Palma, és una pena». La prostitució és una altra de les preocupacions dels veïns. «Hi ha prostitutes i transvestis en certs carrers, nit rere nit, i el pitjor no és que es prostitueixin, sinó que tothom sap que donen pallisses a turistes borratxos i els roben», explica María, veterana resident de la tercera línia del balneari número 6.

Per si no encara no bastàs, ja es veuen grups llatins. «Hi ha joves amb indumentària de Latin Kings o de Ñetas que són bons de localitzar perquè es reuneixen en una discoteca, cada cap de setmana. Per contra, hi ha colles de joves de per aquí que s'enfronten amb ells i un dia hi haurà una desgràcia», revelà Jaime. La convivència en algunes finques també s'ha deteriorat, pel fenomen de la massificació. «Hi ha pisos de 90 metres on viuen 15 immigrants, en condicions lamentables, amb un sol bany. Lloguen habitacions per hores, és el que anomenen 'llit calent'», exposa un veí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.