algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

La Guàrdia Civil imputa el president del Consell Consultiu al cas Andratx

El jurista Miquel Coll Carreras, de 92 anys, és acusat de suposat tràfic d'influències

83348
Miquel Coll Carreras, president del Consell Consultiu de Balears.

J.J./P.C. Palma.
El president del Consell Consultiu de les Illes Balears, Miquel Coll Carreras, prestà declaració ahir a la Comandància de la Guàrdia Civil en qualitat d'imputat per la suposada comissió d'un delicte de tràfic d'influències en el cas Andratx. El jurista menorquí, de 92 anys, fou interrogat en la seva qualitat de representant legal d'alguna de les empreses relacionades amb l'operació Vora Mar que, pel que sembla, pogueren resultar beneficiades en la suposada trama de corrupció urbanística a Andratx. Després de prestar declaració, quedà en llibertat. Segons les fonts consultades per aquest diari, Coll Carreras s'hauria posat en contacte amb l'exdirector general d'Ordenació del Territori Jaume Massot amb l'objectiu que una de les empreses que representa, Urbanización S'Almudaina Dos SL, obtingués un tracte preferent en determinada actuació urbanística. Massot es troba en llibertat amb càrrecs.

S'Almudaina Dos SL és una de les societats vinculades al cas Andratx i que està sent investigada per l'Agència Tributària de Balears. Miquel Coll Carreras apareix com a president, conseller delegat o administrador de les següents societats: Frío Industrial SA, Bellatrix Tercera SL, Túneles de Mallorca Segundos SL, Estacionamientos Plaza Estaciones SA, Aparcamientos Paseo Mallorca SA, Hoteles Marítimos SA, Bellatrix SA, Bellorofon SA, Bellatrix Segunda SL i Fontanellas Parque SA. En el llarg desenvolupament de la investigació de l'operació Vora Mar, aquesta és la primera ocasió en la qual Miquel Coll Carreras, un prestigiós jurista, apareix esmentat al sumari. La notícia que havia estat citat com a imputat va causar commoció al sector. L'any passat, jutges, fiscals i advocats li havien retut un homenatge per la seva extensa trajectòria professional.

La Guàrdia Civil, que està col·laborant de forma molt estreta amb el jutge d'instrucció de la causa, Àlvaro Latorre, i els fiscals Anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach, manté diverses vies d'investigació obertes, i no es descarta que es produeixin noves detencions. El cas Andratx és investigat des de fa cinc mesos i el jutge ja ha desenvolupat tres torns de declaracions, en la qual han comparegut una vintena d'imputats i testimonis. Les citacions continuaran la pròxima setmana en la qual prestaran declaracions arquitectes, advocats i propietaris d'habitatges a Andratx. Els principals acusats, l'exbatle Eugenio Hidalgo i el zelador municipal es troben en llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.