algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Matas col·locarà en la llista al Consell exclosos per Cirer en la de Palma

El comitè electoral dels populars haurà d'arribar avui a un acord definitiu sobre les candidatures

LL.P./J.M. Palma.
El comitè electoral del PP de Balears no aconseguí ahir tancar definitivament les candidatures del partit al Parlament, al Consell i a l'Ajuntament de Palma, i haurà d'arribar a un acord avui capvespre, ja que només té fins demà per remetre les llistes a Madrid per tal que siguin ratificades per la seva direcció estatal. Tot i que la llista de Jaume Matas al Parlament està definida, de la mateixa manera que va passar l'any 2003 la llista elaborada per Catalina Cirer està condicionant l'elaboració de les llistes populars, amb l'afegit que aquesta vegada hi ha una candidatura més: la del Consell de Mallorca. Fonts del PP parlaven ahir de «trencaclosques» sobre l'elaboració d'aquestes llistes.

Els populars estan intentant que els membres significatius del partit que han estat inicialment exclosos per Catalina Cirer de la llista a Cort tinguin un lloc significatiu en la candidatura que encapçala Rosa Estaràs a la institució insular. Així, als noms ja coneguts, Antoni Serra i Fernando Rubio, els acompanyaran en llocs de sortida els dels actuals regidors Pedro Àlvarez i José María Frau, que no repetiran a Cort. A ells es podrien afegir alguns més dels «exlosos», com Francisca Bennàssar. Aquesta llista insular també estarà reforçada per l'actual conseller de Medi Ambient, Jaume Font, i altres membres de l'actual Executiu autonòmic, el noms dels quals s'haurà de decidir definitivament avui, com també d'un dels directors generals de confiança d'Estaràs, Antoni Contestí.

En la llista en què Matas ha dedicit no fer gaires canvis és en la que encapçala ell mateix: la del Parlament. Després del segon lloc d'Estaràs, seguida de Joan Flaquer i Mabel Cabrer, hi haurà pesos pesats del PP balear i actuals diputats, com Pere Rotger, José María Rodríguez, Jaume Font, Aina Castillo, Joan Huguet, Gaspar Oliver, Francesc Fiol o Carme Feliu. Les novetats confirmades són les d'Antoni Mesquida, integrat fa poc al PP de Manacor, i l'actual batlessa de Felanitx, Catalina Soler. Carlos Delgado podria ser-ne la sorpresa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.