muy nuboso
  • Màx: 16.46°
  • Mín: 12.25°
15°

El mal temps desllueix els pancaritats

Els veïns de Muro hagueren d'arreplegar les taules i anul·lar, així, les paelles a l'ermita

M. NADAL.Comarca.
El mal temps ha estat el gran protagonista d'aquestes festes de Setmana Santa. Després d'haver-se hagut d'anul·lar o posposar un gran nombre de processons durant el Dijous Sant, ahir la pluja també va deslluir les celebracions dels pancaritats de la comarca d'Inca. Pobles com Pollença, Selva, Mancor o Muro celebren per la segona festa de Pasqua els seus pancaritats. A primera hora d'ahir, els veïns de Muro pujaren a l'ermita de Sant Vicenç Ferrer per reservar-hi un lloc on posar les seves taules i els bancs, a fi de gaudir d'una bona paella al migdia. Però la pluja de devers les onze provocà que tothom arreplegàs el que havia duit i decidís fer la paella en cases particulars. Tot i així, es pogué veure durant el matí una pancarta reivindicativa penjada a l'ermita de Sant Vicenç, en la qual els veïns rebutjaven la construcció d'un futur camp de golf al municipi.

Al poble de Selva, la gent ascendí a l'ermita de Crist Rei durant el matí, encara que el cel estava ben tapat i amenaçava pluja. Tot i això, habitants i visitants pujaren en processó cap a l'oratori esmentat per assistir a la missa i per fer una bona berenada a l'espai verd. Tot i que alguns residents de Selva queden a dinar de paella devora l'ermita de Crist Rei, la gran majoria torna a baixar al poble i els més joves aprofiten per anar a dormir, ja que el vespre anterior ha estat molt llarg. A Mancor també celebren la segona festa de Pasqua a l'ermita de Santa Llúcia, encara que enguany el temps no hi acompanyà. Els mancorins aprofiten aquesta celebració per acabar-se les panades i els rubiols que els han quedat de les festes de Setmana Santa, tot i que molta gent opta també per una bona paella a la zona de l'oratori de Santa Llúcia, una de les més emblemàtiques del municipi de Mancor.

Tot i que la festa a l'ermita de Campanet té lloc avui, els més joves del poble ja començaren la celebració ahir horabaixa. A la localitat de Campanet és tradició que durant la segona festa de Pasqua, la gent pugi a Monnàber a cercar-hi el pi que els quintos provaran d'escalar avui, durant la jornada al puig de l'ermita. A les 16.00 hores, els joves es dirigiren a la finca esmentada per tallar el pi, que després dugueren a peu cap a l'ermita de la localitat, on els esperava un gran berenar per recuperar forces. A Pollença també se celebrà ahir la festa al puig de Santa Maria, on molts de pollencins no tingueren por del mal temps i dinaren amb els familiars i els amics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.