nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Esquerra presentarà llistes a prop de vint municipis de Mallorca

A les passades eleccions només va fer candidatures a dues poblacions

Esquerra Republicana presentarà candidatures a quasi vint municipis de Mallorca, fet que suposa multiplicar per 10 les dues llistes que oferí en les eleccions de 2003. A gran part d'aquestes poblacions concorrerà en solitari, però també es presentarà sota les sigles del Bloc -la coalició que agrupa al PSM, EU-EV i Esquerra- i amb altres fórmules.

Fins ara, els republicans han tancat propostes en solitari a Sineu, Pollença, Alcúdia, Marratxí, Capdepera, Calvià, Bunyola i Binissalem, tot i que en aquest darrer municipi es presenten amb una aliança amb independents. La fórmula del Bloc es farà efectiva a Palma, Felanitx i Porreres, però també s'està negociant a poblacions com Calvià -on ja s'havia triat candidat per anar en solitari- o a Llucmajor.

Al marge d'aquestes dues opcions, ja s'han tancat coalicions a Son Servera i a Artà amb Esquerra Unida-Els Verds; i a Manacor, on concorreran plegats en una mateixa candidatura tots els integrants del Bloc excepte Esquerra Unida.

Finalment, Esquerra donarà suport a candidatures d'independents o d'Entesa. De moment, ja s'ha tancat el suport dels republicans a la candidatura d'Entesa per Sóller, però no es descarten opcions similars en altres localitats.

El president d'Esquerra a les Illes, Joan Lladó, assegurà que la participació del seu partit a quasi vint candidatures municipals, on viu més del 80 per cent de la població, demostra el procés d'implantació i de creixement que està tenint a l'arxipèlag, sobretot des de les passades municipals de 2003, quan només presentà llistes a Manacor i Palma i no aconseguí representació en cap dels dos llocs.

Fins ara, els republicans només tenien representants institucionals a dos municipis d'Eivissa, Vila -a través d'un pacte de progrés- i Sant Josep. En els comicis que se celebraran el 27 de maig pròxim esperen aconseguir entre 10 i 20 regidors a les Illes, apuntà el màxim responsable de la formació independentista a les Balears.

El lema genèric per a tots els municipis de Mallorca és «l'esquerra + útil».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.