nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

Matas assegura que l'educació serà l'eix del seu pròxim mandat

Qualifica de «moderadament positiu» el balanç d'aquesta legislatura

El president de Balears, Jaume Matas, va qualificar ahir de «moderadament positiu» el balanç d'actuacions d'aquesta legislatura i va augurar que un dels reptes de la pròxima serà aconseguir de l'Estat el finançament necessari per superar el «dèficit» que sofreix l'educació pública a les Illes.

El cap de l'Executiu autonòmic va fer aquestes reflexions després de realitzar un recorregut pel camp de l'Atlètic Balears. En declaracions als periodistes, Matas es va mostrar convençut que «un dels esforços essencials» amb vista al pròxim mandat ha d'anar en el sentit de «recuperar» els recursos que necessita la Comunitat «per atendre el 30 per cent d'increment d'alumnes» que ha registrat en els últims quatre anys.

«No hem rebut ni una pesseta més» malgrat això, recalcà Matas, qui igualment va opinar que la decisió del Govern balear d'ampliar l'ensenyament concertat al Batxillerat «també exigirà aquests diners». En un altre moment, Matas explicà que el balanç de la legislatura és «moderadament positiu i, sobretot, de fets i solucions».

«S'han solucionat molts dels problemes» que tenien les Illes des de feia anys, i va esmentar en aquest sentit les actuacions en matèria d'energia, aigua, hospitals, col·legis i instituts, serveis socials i rebaixa d'imposts. Mentrestant, «l'economia ha tornat a funcionar» i Balears «ha recuperat» la seva capacitat per crear llocs de feina, va afegir.

«En termes generals», a més, hi ha hagut estabilitat, fet que és bo i positiu», entre altres coses perquè no «n'hi havia hagut en el passat i se'n veien els efectes negatius».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.