algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El GOB remet als partits polítics més de 150 propostes electorals

Els ecologistes volen que s'incorporin als programes i fomentar el debat

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha remès a totes les formacions polítiques un document en què es reflecteixen més de 150 propostes sobre política ambiental. L'entitat pretén que aquestes mesures que proposen, tant les generals com les més concretes, «s'incorporin als programes electorals amb vista a les eleccions del mes de maig», i alhora, «enriquir el debat preelectoral en matèria de medi ambient».

Els ecologistes, «des de la seva independència partidista i des del seu compromís amb els ciutadans i el medi ambient», resumeixen les pretencions de les seves propostes en el fet que «en aquest futur proper es conservin els espais naturals que queden i la biodiversitat, es gestionin els recursos de manera sostenible, es redueixi la contaminació d'aire, aigua i terres, s'ordeni el territori de manera racional i restrictiva, i es potenciï la participació i educació ambiental dels ciutadans».

Des del grup ecologista es destaca la importància d'aquest document, dividit en 17 apartats, perquè «en aquests moments a les Illes Balears vivim moments decisius, i el medi ambient és una factor clau per al nostre futur».

El GOB, després de protagonitzar el 17 de març una multitudinària manifestació a Palma contra la destrucció del territori, insisteix en els arguments que «aquesta legislatura s'ha caracteritzat per un consum no vist mai de territori, sobretot a causa de la construcció de grans infraestructures, però també per l'augment del número de camps de golf, polígons industrials, centres comercials i ports esportius». Recorda també la reducció en la protecció dels espais naturals i l'augment del consum dels recursos energètics. Segons els ecologistes, «tot això ha propiciat una situació propensa al negoci ràpid i fàcil, i sovint ha degenerat en casos de corrupció urbnística.

Diferents àmbits
L'esmentat document remès als partits polítics està dividit en 17 apartats en què es fan propostes sobre diferents àmbits. Destaquen així les demandes per apostar per l'estalvi energètic, canviar l'actual pla i descartar la connexió per cable elèctric amb la Península, i reduir el creixement urbanístic i turístic per, entre d'altres coses, apostar també per l'estalvi d'aigua.

Quant a l'ordenació del territori i l'urbanisme, el GOB proposa aprovar amb urgència una llei del sòl i modificar el Pla Territorial de Mallorca a fi d'eliminar les àrees de reconversió territorial. Es demana també que s'impedeixi la construcció de noves autopistes, i pel que fa a altres infraestructures, que s'impedeixi l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan i modificar la Llei de ports per tal d'impedir la construcció de nous ports esportius.

En l'escrit remès a les formacions polítiques també s'insta a «recuperar els espais naturals perduts durant aquesta legislatura», i finalment es demana combatre la corrupció amb «més controls administratius i polítics i, en definitiva, més transparència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.