Els creadors de Yanko han presentat una oferta per recuperar la marca

L'empresa de José Albadalejo haurà de competir amb quatre empresaris més

Imatge d'arxiu de l'antiga fàbrica de Yanko, ubicada a la carretera vella d'Inca-Binissalem

TW
0

L'empresa familiar de José Albadalejo, creador de la marca Yanko, ha presentat una oferta per comprar les marques i la fàbrica de calçats i poder recuperar-ne la comercialització. L'oferta, segons ha pogut saber Diari de Balears, s'ha presentat juntament amb les de quatre empresaris més, un d'ells d'Inca i els altres tres de la península. L'oferta econòmica de la família Albadalejo és de mig milió d'euros i encara que pel que sembla no és la que presenta més avantatges econòmics, podria oferir garanties de continuïtat de les marques, i la producció, o almenys gran part, podria continuar a Inca.

L'oferta ha estat presentada als administradors concursals i en breu es crearà una mesa de negociació en què participaran, a més dels administradors concursals, sindicats, creditors i Govern. Les empreses que han presentat ofertes tindran l'oportunitat d'explicar-la i d'intentar convèncer els implicats que la seva és la que presenta més avantatges no només en el sentit econòmic, sinó també perquè les marques continuïn sent patrimoni del sector del calçat a Inca.

El batle d'Inca, Pere Rotger, havia anunciat en diferents ocasions que hi havia diversos empresaris interessats a adquirir el patrimoni de Yanko i s'havien comentat alguns noms d'empreses conegudes d'Inca, que comercialitzen marques de prestigi com Camper o Barrats. Finalment, però, encara que aquestes empreses s'interessaren en el seu dia per la marca, no han arribat a fer efectives les seves ofertes. La que sí que ho ha fet efectiu és l'empresa de Carmina Sumaker, de la família Albadalejo. L'altra empresa que ha presentat oferta és Koyan, que també des d'un principi ha mostrat el seu interès per adquirir les marques i poder comercialitzar-les.

Ara serà la mesa negociadora la que haurà de decidir el destí del patrimoni empresarial que en el seu moment adquirí l'empresari Javier Camp, qui, tot i l'autorització que obtingué per dur a terme una regulació d'ocupació i passar de 400 a 130 treballadors, no ha pogut mantenir l'emblemàtica fàbrica, que actualment només disposa de 25 treballadors.