cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

El PP accepta incorporar als plens 'tots els punts que vulgui l'oposició'

El Parlament força els tràmits per 'escolar' tres lleis a la pròxima sessió


Finalment, el grup parlamentari popular acceptarà incorporar als plens extraordinaris d'estiu aquelles preguntes i iniciatives que presenti l'oposició, siguin noves o hagin quedat «penjades» de l'anterior període de sessions.

La vicepresidenta del Govern balear i diputada, Rosa Estaràs, assegurà que «acceptarem tot el que vulguin, no volem que (l'oposició) tenguin cap excusa, volem que facin feina aquest estiu pel bé dels ciutadans».

De totes maneres, perquè les preguntes, les interpel·lacions i les proposicions no de llei puguin ser admeses a tràmit, primer s'haurà de reunir la Diputació Permanent de la Cambra -màxim òrgan entre períodes ordinaris de sessions.

Aquesta, emperò, no es convocarà fins la setmana que ve; el que significa que l'oposició no podrà introduir els «seus» temes fins al ple de dimarts dia 11 de juliol.

En aquest sentit, el PSIB-PSOE aprofitarà per interpel·lar el president del Govern, Jaume Matas, sobre el cas de les gravacions compromeses que afecten el batle de Santa Margalida, Antoni Del Olmo.

El Parlament balear va tornar a viure ahir una jornada de tensió i múltiples contactes.

Al matí es va reunir la Junta de Portaveus per qualificar les qüestions que havien d'incloure's al ple dimarts que ve. Però els diputats del PP advertiren que els projectes de lleis que s'havien de debatre no estaven «enllestits».

Atesa aquesta circumstància, el Govern encarregà complir els tràmits necessaris per no haver de suspendre les sessions plenàries una setmana. I així es va fer. La Mesa es va reunir ahir horabaixa i la Junta de Portaveus ho farà novament demà mateix.

El resultat és que al ple de dimarts es podran discutir i votar les esmenes a la totalitat que ha presentat l'oposició als projectes de llei de l'esport, d'impacte mediambiental i d'arxius i patrimoni documentals. D'altra banda, des de l'Executiu balear s'ha cridat a l'ordre els diputats del Partit Popular perquè no torni a passar el que esdevingué el passat ple, on durant més de dues hores no aconseguiren aplegar el quòrum necessari (30 diputats) per tal de dur a terme les votacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.