algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Castillo diu que s'iniciaran les obres de Son Espases abans de setembre

La consellera anuncià que ja opten a l'adjudicació només 4 empreses

Les obres per a la construcció del nou Son Dureta s'iniciaran aquest estiu, abans del setembre, segons anuncià la consellera de Salut, Aina Castillo, després de la reunió d'objectius amb el president Matas.

Castillo anuncià que «pròximament» s'adjudicarà la concessió per dur a terme el projecte de Son Espases a una de les quatre empreses que hi opten, després d'haver descartat dues de les companyies que s'hi presentaren per motius jurídics.

En aquest sentit, la responsable de Salut explicà que l'inici de les obres dependrà de la disposició de l'empresa adjudicatària, però que el Govern demanarà que sigui immediatament. Després la constructora tindrà un termini de 3 anys i 8 mesos, amb data màxima per al 2010 per finalitzar les obres.

Per altra banda, Castillo destacà que el Decret de garantia de demora es durà el setembre al Consell de Govern per la seva aprovació. D'aquesta manera, i amb l'objectiu de reduir les llistes d'espera els pacients que esperin més de 6 mesos per una operació quirúrgica o més de dos mesos per una consulta o prova podran dirigir-se a un centre privat i la Conselleria pagarà el cost del servei. El seu departament està tancant el concurs que fixarà els preus màxims amb les clíniques privades.

El Govern projecta també tenir en funcionament els hospitals d'Inca i Menorca el gener de 2007 i l'hospital de Formentera obert el desembre.

Entre d'altres actuacions previstes per Salut ha aconseguir millores en la situació dels professionals sanitaris i dotar de nous serveis el sistema de salut pública, com el pla d'atenció bucodental per a majors de 65 anys, que podria posar-se en marxa a principis de 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.