cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Devers un 80 per cent dels tècnics sanitaris seguiren la vaga a Balears

Devers un 80 per cent dels professionals tècnics sanitaris secundaren la vaga convocada ahir, segons xifres de la UGT.

Aquesta dada contrasta amb la comptabilització que en féu el Govern. Segons la Conselleria de Salut, només un 10 per cent d'aquests professionals s'adheriren a la vaga.

Segons Miguel Herranz, membre d'aquest Sindicat, «que les xifres no coincidesquin és fruit del fet que la Conselleria no comptabilitza els tècnics que fan els serveis mínims i, en canvi, el sindicat sí».

La reclamació més important de la vaga, convocada per la UGT i el CSIF (Confederació Sindical Interdepartamental de Funcionaris) és la d'aconseguir que el ministeri reclami el grau universitari per poder desenvolupar l'ofici.

«Sense aquest requisit, succeiria que els tècnics europeus, que les seves administracions respectives els demanen el dit títol, podrien desenvolupar la seva feina a l'Estat espanyol i, en canvi, nosaltres no», digué Miguel Herranz.

La consellera Aina Castillo trameté una carta a la ministra de Sanitat, Elena Salgado, per demanar-li que escoltàs les reivindicacions dels tècnics i «que s'arribàs a una solució, com més prest millor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.