cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

Julve reclama l'aixecament de la moratòria del carrer Joan Lliteres

La concessió de llicències a l'illeta del centre està suspesa des de 1980

ALM-UM reclama a l'Ajuntament de Manacor que aixequi la suspensió de llicències de l'illeta compresa entre els carrers Joan Lliteres, Francesc Gomila i Llaurador de la ciutat.

La portaveu de l'agrupació, Catalina Julve, explicà que la «moratòria» afecta els propietaris d'habitatges d'aquesta zona des que s'aprovaren les normes subsidiàries l'any 1980. «Es tracta d'un conjunt de cases de gran valor, de les més antigues de Manacor i els propietaris no poden conservar-les», apuntà Julve.

El regidor Miquel Àngel Grimalt explicà així mateix que es varen suspendre les llicències perquè les normes subsidiàries preveien que aquesta illeta fos convertida en una plaça «com la Major de Palma, fet que implicaria haver d'enderrocar part de les cases», una cosa que «seria agressiva per la zona centre de Manacor». «És una zona amb cases que mantenen l'estil tradicional i no acabam de veure el sentit a aquest projecte, a més, que hagin passat 25 anys i que no s'hagi fet demostra que no és viable», declarà Grimalt.

El regidor apuntà que «si fossin cases molt degradades seria una altra cosa, però no estan tan malament com perquè no puguin ser arreglades». De fet, ALM-UM demana que l'aixecament de la suspensió de llicències vagi seguit del condicionant que les obres que es facin siguin sempre «respectant la fisonomia tradicional».

Oposició
Per tot plegat, Catalina Julve considera que aquesta «és una bona proposta» del seu partit a l'equip de govern, «com moltres altres que hem realitzat». Per això volgué deixar clar que «no és cert que facem una oposició destructiva i sagnant, hem demostrat que som un partit obert a col·laborar».

En aquest sentit, recordà el seu vot a favor de la recepció de Cales de Mallorca «quan hi va haver els informes pertinents» i també el seu suport al centre de tecnificació».

Així mateix, recordà altres suggeriments com ara la utilització dels solars que el pacte destinarà a l'auditori i al recinte firal per fer-hi el nou col·legi, la construcció de la segona nova residència abans de fer la primera en el lloc on està l'actual. «En aquests aspectes no ens han fet cas i estam convençuts que el temps ens donarà la raó», apuntà.

La candidata d'ALM-UM, però, recordà que tot plegat «no lleva que com a oposició facem la fiscalització del govern perquè és la nostra obligació», va concloure.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.