algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Una possessió engolida per la ciutat

Cort ha començat a establir els terrenys de Son Ametler i les cases seran un casal de barri

Enmig de la barriada del Vivero s'hi troben, en estat d'abandonament, les cases de Son Ametler. Com tantes possessions que han estat engolides per la ciutat, els terrenys que l'enrevoltaven s'han anat urbanitzant progressivament i les cases han esdevengut un fòssil del passat enmig de l'entramat dels carrers.

Fa prop d'un mes, Cort adquirí les cases, que són de grans dimensions, amb part del sobrant del pressupost del 2005. Estan compostes de dues ales que formen un angle recte. Aferrada a la part que un temps devien habitar els senyors, hi ha una capella amb espadanya. Tot el conjunt es troba en molt mal estat de conservació i, a l'interior, els sostres d'algunes de les sales han passat per avall. L'Ajuntament n'ha barrat l'accés per evitar que infants o joves hi puguin entrar i patir danys.

Els darrers habitants foren els indigents que s'hi refugiaven a les nits. És coneixedor que algú calà foc a algunes cambres i els sostres continuen tot mascarats. Part dels jardins, que són a la part de darrere de les cases, també s'incendiaren. Les soques dels fassers i alzines estan socarrades, però els arbres no han mort i, amb l'arribada del bon temps, han tornat a treure.

A la part de davant, l'Ajuntament ja ha condicionat l'espai com a zona verda. Alguns dels arbres antics, com els típics lladoners, conviuen amb les moreres que el servei de jardineria municipal hi ha sembrat. S'hi han instal·lat engronsadores per als infants, bancs i paperes.

El que és cert és que Son Ametler es convertirà en un casal de barri. La regidoria d'Urbanisme, però, encara n'està estudiant l'avantprojecte. Així i tot, fonts municipals asseguraren que està previst que les obres s'iniciïn abans d'acabar la legislatura. A part d'espais destinats a usos veïnals, les cases pot ser que també acullin una delegació de l'Imfof o una oficina de la Policia Local.

Els promotors urbanístics han començat a obrir carrers i a condicionar-los amb enllumenat. Ja s'hi han construït finques de pisos i cases adossades. D'aquí a poc, l'Ajuntament té previst expropiar unes quarterades que antigament també pertanyien a Son Ametler per destinar-les a habitatges.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.