nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Més de 30 treballadors evacuats per una fuita de gas al costat de Son Dureta

La Policia tallà el carrer després que una retroexcavadora perforàs una canonada general

Una trentena de treballadors d'una obra del carrer Illes Balears, devora l'hospital de Son Dureta, hagueren de ser evacuats ahir migdia després d'una fuita de gas en una canonada general, que provocà gran alarma a la zona.

En aquest carrer s'estan construint xalets i edificis i en un dels blocs, molt pròxim a l'hospital, es registrà l'accident.

Una màquina retroexcavadora que estava treballant perforà, per error, el conducte del gas, que proveeix els veïns d'aquest carrer.

De sobte una intensa olor inundà la zona i el centre d'emergències de l'112 començà a rebre trucades alertant del que estava ocorrent.

El Parc de Bombers de sa Teulera es troba a escassos 300 metres i foren els funcionaris de guàrdia els que arribaren a l'obra en primer lloc. A continuació comparegueren la Policia Local i el Cos Nacional de Policia, que tallaren els carrils en ambdues direccions i desviaren el trànsit.

En aquells primers moments la intranquil·litat anà en augment, ja que el gas continuava escapant-se de la canonada perforada.

Els tècnics de Gesa també calibraren la situació i el subministrament s'interrompé de manera provisional, mentre es resolia el problema.

Els obrers desallotjats esperaren a uns 100 metres de l'obra, sota un sol sufocant, i els experts que s'aproparen al punt de la fuita ho feren proveïts d'equips d'oxigen.

«Ara no utilitzin telèfons mòbils a prop d'aquí ni lògicament fumin», anuncià un operari als periodistes quan intentaven tancar la fuga.

Alarma
«Ha estat tot molt ràpid i no ens hem assabentat gaire del que ha passat. Érem en un pis i ens han dit que sortíssim aviat, perquè una màquina havia topat amb una canonada de gas i l'havia rebentat», explicà un dels treballadors desallotjats.

«Haurem d'arrecerar-nos davall aquests arbres, perquè amb aquesta calor no sé si és pitjor estar a prop de la fuita o al sol, fonent-nos», feia broma un altre dels obrers.

El cordó de seguretat entorn de l'obra del carrer Illes Balears es mantingué fins una hora després de tancar-se la via, quan Gesa confirmà que no hi havia risc de deflagració. A poc a poc la normalitat va tornar a aquesta barriada i finalment es va reobrir la circulació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.