algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Fiscalia i Guàrdia Civil investigaran el presumpte cobrament de comissions

Els rumors apunten a l'exnúmero dos d'UM com a autor de la gravació

J.J./E.L./E.B. Palma.
La Fiscalia i la Policia Judicial de la Guàrdia Civil investigaran el presumpte cobrament de comissions per part del batle de Santa Margalida, Antonio del Olmo, i el regidor d'Urbanisme, Miquel Ordines.

Ladislao Roig, tinent fiscal, decidí ahir obrir diligències informatives d'ofici per constatar la veracitat de certes informacions que apuntaven a un cas de corrupció en aquell ajuntament. Així mateix, des del Ministeri fiscal s'ha instat la Guàrdia Civil a obrir una investigació per, entre altres aspectes, confirmar si un enregistrament al batle és autèntic o ha estat manipulat.

Així doncs, sembla bastant probable que Del Olmo serà citat a declarar en les dependències policíaques, encara que no ha transcendit si ho farà en qualitat d'imputat o de testimoni. També està previst que perits analitzin les cintes on suposadament s'aborden certs pagaments.

La Guàrdia Civil tractarà ara d'identificar l'interlocutor del batle a la polèmica gravació que podria comprometre'l en el pagament de comissions il·legals.

Ahir es dispararen les apostes al municipi i són molts els que apunten l'exnúmero dos d'UM, Jaume Ribot, com a empresari i presumpte autor de la gravació que segons es desprèn de la cinta hauria pagat a més 6.000 euros al batle per tancar una negociació amb una tercera persona de nom Miquel (nom de pila del regidor d'Urbanisme, Miquel Ordines).

Jaume Ribot va dir ahir que no hi haurà cap tipus de declaració sobre aquest assumpte perquè està completament retirat de la vida política però no negà que pogués ser la seva veu.

Del Olmo continuà ahir negant haver cobrat comissions il·legals per la requalificació de terrenys. Insistí que no es reconeix a la cinta que en la seva opinió «ha estat manipulada i no transcriu literalment una conversació». Del Olmo convida l'autor de la gravació a identificar-se. «Que surti a la llum i després podrem aclarir el contingut de la gravació», digué.

De la seva banda, Miquel Ordinas, assegurà ahir que no està al corrent de l'assumpte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.