lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Més de 50 veïns d'una finca de Palma denuncien constants amenaces als fills

Afirmen que des de fa vuit anys un dels llogaters els apunta amb una escopeta i els insulta

98890
Alguns dels menors afectats, a l'entrada de la finca de la plaça Cosme Adrover. | E.L.V.

E.L.V.Palma.
Diverses denúncies presentades davant del jutjat de guàrdia i el Defensor del Menor són la prova de la situació per la qual asseguren estar passant els llogaters d'una finca de l'Ibavi a la plaça Cosme Adrover, a Palma. Des de fa vuit anys, els veïns afirmen que tres dels llogaters del seu bloc, en el qual hi ha 104 habitatges, «fan la vida impossible» als seus fills mitjançant amenaces i insults constants.

Fa pocs dies, un grup de veïns va començar una recollida de firmes i, en menys de 24 hores, més de 50 llogaters van posar la seva rúbrica per demanar que cessin les «amenaces i el maltractament psicològic» al qual asseguren estar sotmesos.

Els pares afirmen que cada vegada que els seus fills travessen el pati interior, un dels veïns els insulta, els fa fotos a través de la galeria i els ha arribat a amenaçar amb una escopeta de balins.

Fa alguns anys, els menors afirmen que els tiraven cendrers i botelles de vidre cada pic que passaven per davall de casa seva. Els pares neguen que els insults es deguin al renou que puguin fer els al·lots al pati interior. «Sens dubte que en alguna ocasió han jugat dins la finca, però això mai no ha estat excusa per a tot el que ha passat», alerta Lola. A més, els pares es queixen que els tres denunciats també amenacen els al·lots quan els veuen jugar al parc municipal situat a la mateixa plaça Cosme Adrover.

La situació va desembocar fa diversos dies en una nova baralla al pati, que fins i tot va requerir la presència de diversos agents de la Policia. A partir d'aquell moment, quatre dels pares van decidir presentar una nova denúncia davant del jutjat de guàrdia de Palma, després de rebre amenaces de mort per un dels propietaris.

Els llogaters, que ahir anaven sortint de les seves cases i es reunien al portal per mostrar la seva indignació, afirmen que estan disposats a «manifestar»-se i que pretenen entrevistar-se en pròxims dies amb Antoni Calvo, responsable del departament de Menors i Família de l'Institut de Serveis Socials del Consell de Mallorca.

«L'única cosa que volem és que ens deixin en pau», afirma Lola, qui amb diversos veïns més ja ha demanat a l'Ibavi el trasllat per anar-se'n d'aquesta finca, perquè consideren que la situació és «molt aclaparadora».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.