bruma
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Una certificació de qualitat controlarà l'oferta d'habitatges de vacances

A Balears hi ha unes 5.000 cases sense cap control fiscal

Tota l'oferta d'allotjament d'habitatges de vacances existents a les Illes, devers 5.000, té fins a setembre per emplenar tots els requisits establerts pel Govern a fi d'obtenir la certificació de qualitat, que els garantirà poder continuar operant dins d'un marc legal, fiscal i turístic. L'elaboració del Decret regulador de la Llei de comercialització d'estances turístiques a habitatges (22 de març de 2005), en aquest sentit, ha estat la peça clau per delimitar aquesta oferta i evitar que es continuïn produint situacions de frau fiscal i de competència deslleial amb l'oferta d'allotjament reglada a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

La pròpia Associació d'Habitatges de vacances va instar, així mateix, l'Executiu autonòmic que actuàs amb la màxima celeritat, «ja que es necessita una tranquil·litat jurídica». En totes les Illes hi ha un total de 5.000 habitatges de vacances, de les quals unes 1.200 es troben ubicades entre Pollença i Artà. Des de la Conselleria de Turisme rebaixen la xifra global a unes 1.300, que suposen unes 5.000 places d'allotjament.

Malgrat l'elevat nombre d'habitatges de vacances, no tots podran continuar amb la seva activitat, especialment perquè per obtenir la certificació de qualitat hauran de passar una inspecció turística i una auditoria. «L'auditoria serà periòdica, per a així poder controlar aquesta oferta d'allotjament des de tots els punts de vista, al marge de les actuacions que es facin en matèria d'inspecció i seguiment de tots els canals de comercialització dels habitatges de vacances a l'estranger, internet i al sector immobiliari», apunten des de Turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.