Miquel Buadas ha venut el 63 per cent del capital social de l'emblemàtic hotel Formentor, que la seva família adquirí l'any 1954 i que ha mantingut la seva activitat des d'aleshores.
L'establiment, ubicat a primera línia de platja en un indret i amb una panoràmica privilegiada, es mantindrà en mans mallorquines, ja que el control de la seva gestió passa al Grup Barceló, després que hagi formalitzat la compra per 36 milions d'euros.
El Formentor té en l'actualitat 127 habitacions i suits distribuïdes en 1.200 hectàrees, a peu d'una platja d'arena i rodejada d'un bosc de pins. Per altra banda, disposa d'unes instal·lacions que féu que fos l'establiment elegit per celebrar l'any 1995 la Cimera Europea i des de 1999 fins fa dos anys ha acollit cada any el Fòrum Formentor, una trobada internacional que aplegava caps d'Estat i importants polítics de l'arc mediterrani.
La seva fama internacional ve d'enfora; el seu paisatge idíl·lic i l'exclusiu servei que sempre ha oferit van ser l'atractiu per a un selecte grup de clients entre els quals hi ha reconeguts actors i actrius de Hollywood com Gary Cooper, Grace Kelly, Lawrence Olivier, David Niven, John Wayne i Audrey Hepburn, entre d'altres com Charles Chaplin, Peter Ustinov, Lucía Bosé i Concha Velasco, polítics com Mikhail Gorbatxov i Winston Churchill, fins i tot el Dalai Lama. Tots, entre d'altres personalitats, s'hi han allotjat en els seus 75 anys d'història.
Va ser Adam Diehl l'any 1928 el descobridor d'aquest indret de Mallorca. El seu amic el pintor Tito Cittadini li donà la idea de construir l'hotel, que obrí les seves portes el 1929. Amb la construcció de la carretera, obra d'Antoni Parietti, es començaren a organitzar regates internacionals i la Setmana de la Saviesa.
Diehl, angoixat pels deutes, abandonà Mallorca l'any 1936 i el Crèdit Balear passà a ser el nou propietari dels terrenys i de l'hotel. Joan i Tomeu Buadas el compraren el 1954, n'han mantingut fins avui el paisatge i l'han convertit en un centre de cultura i de turisme d'alta qualitat, creant els col·loquis internacionals sobre novel·la, que foren la base per, a partir de 1960, la creació d'un premi estatal.