cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El Consell du la Sala als tribunals per la urbanització de Monport

El batle atorgà llicències per fer 16 edificacions sobre sòl rústic

La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca, reunida ahir en sessió ordinària, donà llum verda a la interposició d'un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament d'Andratx per tal de paralitzar la construcció de vint edificacions plurifamiliars a l'Àrea Rural d'Interès Paisatgístic (ARIP) de Monport.

Tots els partits polítics representats a la comissió (UM, PSM, UE-EV i PSOE), llevat del Partit Popular (PP), votaren a favor de prendre mesures judicials contra tots els actes administratius del Consistori andritxol que han permès la posada en marxa d'una urbanització que, a parer dels serveis tècnics del departament de Territori, «podrien constituir una infracció urbanística manifesta» a causa que vulneren la Llei d'Espais Naturals (LEN) i el Pla Territorial de Mallorca (PTM). Aquestes mateixes fonts apuntaren que només quatre de les 20 edificacions de Monport estan aixecades en sòl urbà.

De les 16 restants, 10 estan construïdes en sòl rústic, mentre que la catalogació del sòl on queden situades les altres sis encara està per determinar, malgrat que tot indica que «també són en terra rústic», afegiren els serveis tècnics i jurídics del Consell.

D'altra banda, el representant del PSOE a la comissió, Antoni Alemany, instà els dirigents del Consell de Mallorca a estar «molt vigilants» a Andratx respecte de l'urbanisme, ja que segons Alemany «l'Ajuntament fa el que vol i es nega a donar explicacions».

El portaveu del PSM a l'encontre, Antoni Alorda, titllà d'«acord valent» la interposició del recurs contenciós administratiu, va qualificar l'actuació urbanística a Monport d'«insult escandalós» i no descartà donar compte al fiscal de l'atorgament, suposadament irregular, de les llicències urbanístiques.

Finalment, des de les files del Partit Popular, Eduardo Puche es reafirmà en la decisió del seu partit de no secundar l'inici d'accions legals contra l'Ajuntament d'Eugenio Hidalgo (PP) i recordà que l'atorgament de les llicències de la urbanització Monport s'efectuà amb el vistiplau de les portaveus municipals d'Unió Mallorquina i PSOE, Isabel Alemany i Ana Maria Porcel, respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.