cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Creix la polèmica per la investigació en restaurants xinesos de Calvià

La Guàrdia Civil nega que reprovàs o rebatàs la informació publicada pel Grup Serra

85570
La Guàrdia Civil va emetre ahir un comunicat aclarint que no existia reprovació o rectificació. | G.P.

Tres dies després que la Guàrdia Civil tancàs la investigació per la suposada presència de restes humanes a un restaurant xinès de Calvià la polèmica, lluny de rebaixar-se, s'ha empitjorat.

La reacció més destacada d'ahir fou la de la Comandància de la Guàrdia Civil, que en un comunicat oficial desmentí, tal com havia publicat un diari, que hagués reprovat o rebatut al Grup Serra per publicar als seus diaris la notícia de la investigació.

Des de l'Oficina Perifèrica de Comunicació (OPC) de la Benemérita s'explicà ahir que dimecres s'emeté un comunicat que negava que fos real el rumor sobre la presència de restes humanes enterrades «però que en cap cas era un desmentit per a Diari de Balears i Última Hora», entre altres coses perquè l'operació s'havia dut a terme i existien proves gràfiques. La versió de la Guàrdia Civil fou manipulada ahir per un diari, que assegurà que s'estava reprovant i rectificant a aquest diari.

Per aclarir que les paraules de la Benemérita havien estat tergiversades, la Comandància envià ahir un comunicat en què es deia textualment: «La intenció era desmentir el rumor aparegut amb la finalitat de no crear una alarma innecessària, però en cap moment rebatre les notícies aparegudes en els mitjans de comunicació», referint-se a l'exclusiva publicada dimarts pel Grup Serra. «Com podem desmentir una notícia on aporten fins i tot fotografies?», es preguntà un comandament de la Benemérita, insistint en què el que es desmentí fou el rumor, no la informació. «Creim que es tracta de gelosia professional perquè un mitjà s'avançà en donar la notícia», apuntà un altre oficial. D'altra banda, l'Ajuntament de Calvià va sortir al pas de les acusacions del PSOE i assegurà que la Policia Local «no ha creat alarma social» en aquest cas: «L'únic que ha fet és complir amb el seu deure i intentar esbrinar uns fets que podien ser constitutius de delicte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.