algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

La comunitat educativa recorrerà contra el decret Fiol, que es vol aprovar avui

Els directors d'escola reiteren que «la norma no és fruit del diàleg i la negociació»

Sindicats de professors, associacions de pares i mares, organitzacions professionals i entitats socials presentaran de manera conjunta un recurs perquè la Justícia anul·li el conegut com a decret de trilingüisme.

Aquests col·lectius sostenen que el decret de Francesc Fiol, que previsiblement s'aprovarà avui, vulnera la Llei Orgànica d'Educació, la Llei de Normalització Lingüística i la Constitució espanyola en relació amb el principi d'igualtat.

Com avançà ahir Diari de Balears, el Consell Consultiu ha donat el vistiplau al decret amb algunes prescripcions, i amb un vot particular que en qüestiona la legalitat de dalt a baix pels motius abans esmentats.

Així mateix, l'Associació de Directors i Directores de Centres d'Educació Infantil i Primària (Adipma) reiterà ahir que «la norma que es vol aprovar no és fruit del diàleg ni de la negociació», ja que «l'Administració no ha tengut en compte, en cap cas, els arguments d'una llista llarga d'entitats, associacions i organitzacions que s'han manifestat en contra d'aquest decret».

Desmentint tot el que ha afirmat la Conselleria al llarg de les darreres setmanes, Adipma recorda que «fins i tot el Consell Escolar de les Illes Balears, màxim òrgan de consulta en matèria educativa de la nostra comunitat, va emetre un dictamen en el qual recomanava que el decret no s'aplicàs en els termes en què estava redactat».

Segons explica Adipma, «fa molts d'anys que l'escola pública, en el marc de la seva autonomia pedagògica, aplica programes que potencien l'ús i l'ensenyament de la llengua estrangera, sempre respectant llurs projectes lingüístics i sense la necessitat d'acudir a decrets que discriminaran els centres públics en funció d'unes variables que no tenen res a veure amb les llengües».

Els directors sostenen que, «en aquests moments, molts de centres fomenten i continuaran fomentant l'aprenentatge d'una llengua estrangera sense renunciar a allò que estableix el Decret de Mínims, perquè els resultats obtinguts han estat molt satisfactoris i han repercutit en la millora dels coneixements en aquesta àrea».

Adipma acaba el comunicat manifestant «un altre cop el nostre rebuig del decret sobre el model trilingüe».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.