cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

La Mesa Agrària demanarà a Moner que la sobrassada sigui feta amb carn de porc mallorquí

És un requisit indispensable perquè l'embotit més tradicional obtengui la denominació d'origen

La Mesa Agrària de Mallorca demanarà a la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, que es promoguin les mesures necessàries perquè la sobrassada sigui feta amb carn de porc mallorquí i no amb porquim de fora, que és el que ara succeeix.

Aquesta entitat, que aplega un seguit de patronals agràries de l'Illa, com ara Unió de Pagesos, l'Associació de Porquers i Fora Vila -la que no hi figura és ASAJA- pretén que des de la Conselleria es promogui una sèrie d'iniciatives per posar remei a l'anomenada «crisi del porc mallorquí».

Segons el vicepresident de la Mesa, Pedro Obrador, «fa quatre anys un 20% del porquim que es consumia a Mallorca era fet aquí; actualment això ha minvat i la xifra només arriba a un 8%».

Segons els pagesos, una mesura que permetria millorar la producció del porc seria que la carn utilitzada per a la fabricació de les sobrassades fos mallorquina. «Som conscients que això no es pot aconseguir d'un dia per l'altre, però es podria anar augmentant el percentatge de manera progressiva», afirmaren.

La procedència de la carn és un factor indispensable perquè l'embotit més consumit a Mallorca obtengui la denominació d'origen. Ara per ara, la sobrassada mallorquina només gaudeix de la «Indicació Geogràfica Protegida», un distintiu que assegura que una part del procés s'ha duit a terme a l'Illa.

Posar distintius a les porcelles mallorquines, la creació d'una sala de desfet -que és un espai on es trossegen els porcs- per a tots els productors, la posada en funcionament d'un centre per a la millora genètica i de qualitat de les races, són altres de les propostes que les patronals pageses faran arribar a la consellera per tal de revitalitzar el sector.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.