cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Amengual, nou batle de Muro en prosperar la moció contra Ramis

El socialista compta amb el suport d'UM i Grup Mixt per formar equip de govern

60512
Pere Amengual (PSOE) agafa la vara de poder de Jaume Perelló (UM) davant la mirada del ja exbatle, Miquel Ramis, durant el ple d'ahir. Fotos:T.AYUGA.
El socialista Pere Amengual és ja el nou batle de Muro. No hi hagué novetats. Així com estava previst, els set vots de PSOE, UM i Ramon Quetgles (Grup Mixt) feren realitat la moció de censura contra l'equip de govern de Miquel Ramis (CDM-PP) format per sis regidors.

El nou equip de govern avançà ahir pocs projectes que farà durant el proper any que queda per celebrar els propers comicis. Mentrestant UM, PSOE i Grup Mixt -fins ara a l'oposició- consideren positiu el «canvi progressista», no s'han fet esperar les crítiques dels populars i de l'exbatle, Miquel Ramis (CDM), que consideren que encara que la moció és legítima, se sustenta en el suport d'un «trànsfuga», Ramon Quetgles, que deixà fa unes setmanes el PSM a causa de les discrepàncies amb la creació del bloc progressista i passar al Grup Mixt.

Davant un nombrós públic, Amengual (PSOE) inicià ahir el seu discurs assenyalant que «la grandesa de la democràcia és que en qualsevol moment poden canviar les persones. Fins ara l'equip de govern tenia sis regidors i l'oposició set». «A Muro falta cultura de pacte i per pactar s'han de cercar companys amb idees conjuntes i sense renunciar a les idees del nostre partit. Amb Quetgles s'ha constatat que els tres partits de l'oposició tenien les mateixes idees en la majoria de coses, per la qual cosa era obligació pactar», indicà. Una de les qüestions que remarcà Amengual fou que «estàvem en contra de l'endeutament que suposava el projecte d'embelliment del centre antic».

Durant la seva intervenció i amb to seriós i contenint l'emoció, Miquel Ramis (CDM) afirmà que «en cap moment he pensat que el càrrec de batle fos vitalici perquè l'any 1995, amb una majoria absoluta a la meva esquena, transmetí el primer lloc en el partit a Pere Amengual, que amb CDM aconseguí 1.500 vots».

Ramis també volgué aclarir que amb aquesta moció «no es lleva un govern de dretes». «Muro continua sent de dretes; el que fan és fer coses contra nosaltres perquè vull recordar que Jaume Perelló i Miquel Barceló d'UM provenen del PP», digué.

El tinent de batle, Onofre Plomer, usà un to més dur contra Ramon Quetles a qui demanà la dimissió: «Ramon, has renunciat al programa del teu partit. El teu antecessor (referint-se a Pau Mateu) volia que tancassis al trànsit el poble i hi renuncies. Ets un trànsfuga perquè has deixat el teu partit sense representació i hauries de replantejar-te la dimissió». «La majoria del poble està de dol perquè ha vist com s'ha fet tot això. Hauries d'haver estat més valent i presentar-la en el moment que Quetgles entrà, que féu un discurs escrit que semblava que no es podia sortir del guió». «La moció que presentau no és perquè el poble vulgui un govern d'esquerres; és perquè no podeu sofrir que Jaume Matas hagi fet tantes inversions al municipi», criticà Plomer.

A tot això, Ramon Quetgles només volgué aclarir que «a l'any 2003, simpatitzants i militants del partit nacionalista volien un canvi de govern, que no es dugué a terme; ara és possible el canvi».

Davant les crítiques de Ramis i Plomer, el portaveu d'UM, Jaume Perelló, afirmà que «la moció de censura ha arribat en el moment adequat ja que hi havia un Ajuntament adormit i obsolet que funcionava amb la inèrcia dels polítics, però a partir d'ara l'Ajuntament guanyarà». Segons Perelló, ell mateix ha estat «víctima d'una persecució durant set anys perquè no m'he volgut agenollar davant el batle».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.